torsdag 19 maj 2022

Martin Ådahl






Video med kommentarer till Ådahls intellektuella totalhaveri där hans tjat om generaliseringar slutar med att han förminskat hundratusentals hederskulturdrabbade till en pytteliten minoritet.

Ådahls idiotiska användning av begreppet generalisering blev tragikomiskt!


C-toppens floskelattack mot islamkritikern: ”Generaliseringar”
Torsdag 19 maj 2022

Det blev en något förvirrad debatt när islamkritikern Omar Makram mötte C-toppen Martin Ådahl på onsdagskvällen. Makram kritiserade svenskarnas försiktiga hållning till islam, vilket fick centerpartisten att gå till storms mot generaliseringar om muslimer.

– Religionskritik är inte möjligt när det gäller islam här i Sverige, konstaterade Makram.

Debatten hettade till när Omar Makram, en islamkritiker som kommit till Sverige från Egypten, rök ihop med Martin Ådahl, ekonomisk-politisk talesperson för Centerpartiet.

– Det har varit lite svårt för mig att förhålla mig till svenskarnas försiktighet, skulle jag säga, när det gäller kultur och religion – speciellt islam. Jag har kommit hit till Sverige på grund av att jag har lämnat och kritiserat islam, och det har varit jättekonstigt för mig att se hur det är i den offentliga debatten, sade Makram.

Efter det bröt en ivrig Ådahl in.

– Men det går ju inte att generalisera. Jag förstår att du känner så men vi har hundratusentals svenska muslimer som är poliser, sjuksköterskor, läkare, som bygger upp vårt samhälle, och vi får gång på gång på gång i debatten generaliseringar, sade han.

Alla muslimer kan inte dras över en kam och skuldbeläggas bara för att de är muslimer, menade centerpartisten.

– Det är väldigt typiskt för den svenska debatten att folk inte kan göra skillnad mellan islam som en religion, en uppsättning idéer, och muslimer som människor. För dem är islam och muslimer samma sak, så kritik av islam blir per automatik hat mot muslimer. Så religionskritik är inte möjligt när det gäller islam här i Sverige, konstaterade Makram.

Ådahl anklagade därefter Makram för att inte göra skillnad på fundamentalister och den stora majoriteten ”hårt arbetande” muslimer i Sverige.

– Men det är du som pratar om muslimer. Jag pratar om islam, påpekade Makram, vilket Ådahl verkade medge. Han ville dock inte släppa resonemanget om att man inte ska generalisera om islam och muslimer.

Meningsutbytet har uppmärksammats av flera på Twitter.

Centerpartiets utspel om islam förbryllar

Centerpartiet försökte under gårdagen sig på att ta partiet ur den medieskugga som det lider av. I ett utspel från partiets ekonomisk-politiska talesperson på Twitter om islam och muslimer blev reaktionerna kraftiga och utspelet fick kanske inte riktigt den positiva effekt som partiet räknade med.

Riksdagsledamoten och Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson Martin Ådahl lät under torsdagen förstå att det pågick ett generellt stort drev mot svenska muslimer. Ett uttalande som snabbt mötte stark kritik på sociala medier.

Vad Centerpartiet menar med detta var något höljt i dunkel men Ådahl själv förstärkte Islamiska Samarbetsrådets tidigare uttalande efter Koran-bränningen i Jönköping i början av april.

Islamiska Samarbetsrådet organiserar Sveriges muslimska trossamfund och uppskattningsvis en fjärdedel av Sveriges muslimer, eller mer exakt de 241 933 muslimer enligt den senaste statistiken från Myndigheten SST för 2020 som valt att tillhöra en muslims församling som uppbär statsbidrag av något slag.

Islamiska Samarbetsrådet, ISF, omfattar även Shiasamfunden i Sverige med sina 32 639 registrerade praktiserande och församlingarna som ingår i samfundet är aktuella som överrepresenterade i arrangerande av de ”njutningsäktenskap” som Uppdrag Granskning kunde avslöja. Andra trossamfund som ISR utgör ett paraply för är SMF, Sveriges Muslimska Föreningar samt FIFS, Förenade Islamiska Föreningar i Sverige som domineras av det Muslimska brödraskapet.

Islamiska Samarbetsrådet menade att

Islamiska Samarbetsrådet (ISR) ser Koranbränningen som ett våldsuttryck mot muslimer som kollektiv.

Med detta uttalande legitimerade ISR motreaktioner som självförsvar innefattande våldsanvändning.

Ådahl lägger sig därmed nära ISR:s uttalande om hat som riktas mot en hel grupp. Huruvida det våld som ISR anser att alla muslimer utsatts för föranlett någon av världens 1,6 miljarder muslimer eller någon av de 241 933 registrerade aktiva svenska muslimer tvingats söka vård för skador som uppstått efter det kollektiva våldsuttryck som påståtts ha riktats mot muslimer är okänd materia. Detta då Socialstyrelsen först 2023 kan komma att redovisa den sjukvårdsstatistik som kan styrka påståendet om våldsanvändning mot muslimer som kollektiv förevarit.

Vilken statistiska kodning dessa skador kommer att omfattas av är okänt. Lika osäkert är om personskador som uppstått som en direkt konsekvens av en Koran-bränning, utöver eventuella brännskador hos Rasmus Paludan efter ett eventuellt fumlande med tändstickor, kommer få en egen klassificering.

Det är inte säkert heller att 241 933 registrerade praktiserande svenska muslimer sedan står bakom ISR:s utlåtande. Minst två imamer och flera troende som regelbundet går till moskéer menar till Ledarsidorna att även ISR:s utlåtande, om att vara kollektivt utsatta för våldsuttryck som i sådana fall legitmerar det våld som riktats mot Rasmus Paludan i detta fall är en vantolkning av Koranen.

Ett brott mot Gud, Allah i detta fall, kan bara definieras och bestraffas av Gud. Detta sker på domedagen och människan skall inte intervenera i denna process.

Det vill säga, enligt dessa tolkningar som finns inom bland annat rättsläran Maliki saknar även ISR stöd för sitt uttalande. I lika stor utsträckning som Martin Ådahl saknar stöd för sitt initiala uttalande genom att vara alltför generaliserande. Såväl ISR som Ådahl har målat med alltför breda penslar när de anklagar det svenska majoritetssamhället eller ospecificerade grupper för klandervärda handlingar.

Såväl ISR som Centerpartiets Martin Ådahl bör bedömas vara ute på väl tunn is med sina breda penseldrag. Det ser inte bättre ut än att Centerpartiet gör sitt bästa för att förstärka den religio-politiska konflikt som Rasmus Paludan initierat och därmed inte bara löpa ISR:s ärenden utan även det Muslimska brödraskapet.

Helt obekanta med den senare nätverksorganisationens form av religiös-ideologisk uttolkning av islams urkunder; Koranen, Haditherna och Profetens sunna, är inte Centerpartiet efter att ha haft sympatisörer till de Grå Vargarna på valbar plats inför riksdagsvalet 2018 samt haft nämndemän som tillämpat sharia-tradition i svensk domstol.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar