fredag 18 augusti 2023

Terrorhotet från muslimer


De som bränner koranen vet mycket väl vad de gör och de struntar i konsekvenserna för de drabbas inte.


Regeringen och oppositionen vet inte vad de gör för de spelar våldsbejakande muslimer i händerna genom att aldrig nämna huvudproblemet – islam – i samband med terrorhotet.

Genom att fokusera på islam som den gemensamma nämnaren visar man hur diktaturer med religionstvång hatar de värden som Sverige står för. Frihetsbegreppen i frimärkena är röda skynken för islams ledare!


Hanif Bali: "Sluta peka ut fredliga Islam som en farlig och våldsam idésamling, annars spränger de upp oss."

Om nu Jomshof sade att Muhammed var en krigsherre bör hans belackare bevisa att han har fel och inte bara gnälla!


Om det är så att kritik mot islam, koranen och Muhammed leder till hot om våld, är det något fundamentalt fel med de hotfullas omvärldsanalys. Kan de möjligen stödja sig på koranens sura 9:5?





De våldsbejakande ismerna kan härja fritt på grund av PK-folkets bugg i medvetandeprogrammeringen.

Det hände med nazismen och kommunismen. Nu händer det med islamismen.

PK-folket är civilisationens dödgrävare!

När islamkritiker kritiserar islam med stöd av koranöversättningar, får de veta av islamapologeterna att en översatt koran inte är en riktig koran och då frågar sig vän av ordning varför muslimer blir arga över att en bok som inte är en koran blir uppeldad.

Det är ett fundamentalt fel i tankekomplexet här!


Muslimer hotar Sverige och Sverige 
svarar med utredningar som vanligt!


Jag saknar en partner i samverkansrådet – skolorna!

Säkerhetspolisen har höjt terrorhotnivån i Sverige från 3 till 4 på den femgradiga skalan.

Att Sverige mycket tydligare än tidigare pekas ut som ett muslimfientligt land i propaganda befaras kunna inspirera och motivera aktörer, både enskilda individer och globala terrorgrupper, att utföra terrordåd. Exempelvis uppmanade terrororganisationen al-Qaida nyligen till attacker i Sverige.

En orsak till det försämrade säkerhetsläget är enligt Säpo den senaste tidens koranbränningar. Men även desinformationsaktioner som LVU-kampanjen, där svensk socialtjänst under en längre tid anklagats för att omhänderta muslimska barn, har bidragit, enligt von Essen.


DN 18/8 2023. Just nu sprids bilden av Sverige som ett muslimfientligt land. Det är inte sant. Tvärtom är Sverige ett fritt land – även för muslimer.

Förra decenniet befann sig Europa mitt i en terrorvåg. 2015 attackerades satirtidningen Charlie Hebdo, flera platser i centrala Paris och kulturhuset i Köpenhamn. 2016 var det terrordåd på flygplatsen i Bryssel, ett lastbilsattentat på Frankrikes nationaldag i Nice och vid en julmarknad i Berlin. Året därpå drabbades London och Stockholm, där terrordådet på Drottninggatan för alltid har ristat in sig i de mörka delarna av Sveriges historia.

Nu finns risken att vi går in i en liknande era igen – den här gången med Sverige i centrum.

På torsdagen höjde Säpo terrorhotnivån från tre till fyra på den femgradiga skalan. Eller från ett förhöjt till ett högt hot.

Det innebär inte att det har hänt något särskilt mellan onsdagen och torsdagen. Redan tidigare i somras meddelade Säpo att läget ”väger lite” mellan de olika nivåerna.

”I dessa lägen gäller det att inte stressa”, som Säpochefen Charlotte von Essen sa i Sommar i P1 (7/7), vilket bekräftades på en pressträff på torsdagen.

Där berättade hon och hennes kollegor att hotbilden har försämrats successivt under det senaste året, bland annat eftersom Sverige pekas ut som ett muslimfientligt land och därför har blivit ett prioriterat mål för våldsbejakande islamism. Det handlar delvis om koranbränningarna. Men även om en desinformationskampanj som har pågått i flera år. Där sprids myten att svenska myndigheter tvångsomhändertar muslimska barn, vilket givetvis inte har någonting med verkligheten att göra.

Dessutom påverkas säkerheten i Sverige av det försämrade säkerhetsläget i omvärlden, med Rysslands invasion av Ukraina i spetsen. Och Säpo nämnde även att hotet från våldbejakande högerextremism, som de tidigare har varnat för, kvarstår.

När den här sortens saker händer är det lätt att få panik och fatta förhastade beslut. Men Säpos syfte är inte att sprida skräck, utan att uppmana till vaksamhet och förebyggande åtgärder på ett kontrollerat sätt.

Eftergifter skulle göra Sverige till ett mindre fritt land – också för svenska muslimer.

Samtidigt är det tydligt att det är omöjligt att snabbt ändra bilden av Sverige: hotet kommer inte att minska om Sverige plötsligt förbjuder människor att elda religiösa skrifter i allmänhet och Koranen i synnerhet.

Demagogerna i Mellanöstern skulle inte låta sig blidkas av att vi går deras nuvarande krav till mötes, eftersom de inte ”bara” ogillar koranbränningar. De är emot det västerländska sättet att leva, där alla får bekänna sig till vilken religion de vill, säga nästan vad de vill, älska vem de vill och där kvinnor äger rätten att bestämma över sitt liv.

Det betyder att Sverige, om vi skulle låta oss skrämmas till tystnad, inte bara måste inskränka yttrandefriheten. De som nu pekar ut Sverige som mål nöjer sig inte förrän även kvinnors och hbtq-personers rättigheter har strypts.

Den vägen varken kan eller vill ett fritt samhälle gå.

I stället bör Sverige stå fast vid vilka värden vi värnar. Sverige är – alldeles oavsett kritikernas påståenden – ett av världens bästa och friaste länder för muslimer att leva i.

Eftergifter skulle göra Sverige till ett mindre fritt land – också för svenska muslimer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar