måndag 15 januari 2024

Bagdad Baudin – Comical Baudin





Komiske Baudin har rätt i en sak; Reinfeldt (öppna era hjärtan) ställde till det tillsammans med Fridolin & Romson men sossarna hade åtta år på sig att ordna upp det.

I stället kraschade S migrations- och integrationssystemet totalt!









M:s invandringspolitik knäckte nästan Sverige

Moderaterna knäckte nästan Sverige sist de styrde landet, genom att montera ned välfärden samtidigt som de helt släppte kontrollen över invandringen.

I dag ser vi konsekvenser som segregation och gängkriminalitet, skriver Tobias Baudin (S).

REPLIK. I Karin Enströms artikel om migrationspolitiken finns egentligen bara en mening som är intressant: ”Moderaterna borde ha gjort mer för att strama upp svensk migrationspolitik tidigare”.

Det är precis den kritik som jag och Anders Ygeman förde fram förra veckan och där vi tycker att statsminister Ulf Kristersson borde sluta skylla ifrån sig. Han satt ju trots allt i den M-regering vars slappa migrationspolitik resulterade i en historiskt snabb och kraftig ökning av invandringen till Sverige.

Det var den efterträdande S-ledda regeringen som skapade ordning och reda och genomförde det paradigmskifte som Moderaterna talar så mycket om. En åtstramning som var helt nödvändig.

Knäckte nästan Sverige

Statistiken från 2000-talet talar sitt tydliga språk. Men det vill inte Karin Enström tala om.

Hon verkar också ha glömt att hon själv i riksdagen starkt drivit på för att med en extremt ideologisk och nyliberal migrationspolitik försöka knäcka välfärdsstaten.

I stället knäckte Moderaterna nästan Sverige sist de styrde landet, genom att montera ned välfärden samtidigt som de helt släppte kontrollen över invandringen. I dag ser vi konsekvenser som segregation och gängkriminalitet.

Innan Moderaterna kritiserar oss socialdemokrater för det arbete vi nu gör och som ska ligga till grund för vår framtida politik, vore det klädsamt om Karin Enström med parti gjorde sin egen hemläxa över tidigare moderata regeringars slapphänta migrationspolitik.

Av Tobias Baudin (S)
partisekreterare

Min anmärkning:

Komiske Baudin är helt i klass med Bagdad Bob när det gäller försöken till vilseledande.

Kanske kommer eftermälet att bli Botkyrka Bob.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar