lördag 25 februari 2023

A-traktorer



A-traktorreglementet där snabba personbilar hastighetsbegränsas digitalt är ett fiasko!

Vilken datorbegåvad tonåring som helst kan installera en nästan osynlig manick som låter "traktorn" göra 250 kilometer i timmen.


Det här är numera en typisk nyhetsartikel med små variationer.

En 15-årig pojke försökte under lördagskvällen köra ifrån polisen i en A-traktor.


Färden gick i 180 kilometer i timmen innan en spikmatta fick stopp på bilen.

En polispatrull blev minst sagt förvånad när de efter en vild polisjakt i 180 kilometer i timmen lyckades få stopp på en personbil öster om Kilafors.

Bilens förare var bara 15 år, i bilen satt ytterligare sex tonåringar – och bilen visade sig dessutom vara registrerad som en A-traktor.

– En patrull skulle stoppa bilen för kontroll men föraren valde att inte stanna och ett förföljande inleddes, säger Thomas Bertze, befäl vid polisregion Mitt.

Jakten gick upp till 180 kilometer i timmen i Söderhamn samt söderut på E4 och sen västerut mot Bollnäs. Flera patruller samt en helikopter deltog i insatsen som pågick i 30 minuter innan en spikmatta fick stopp på bilen.

– Patrullerna trodde ju att det var en vanlig bil man förföljde eftersom bilen inte hade några skyltar som säger att det är en A-traktor. En A-traktor ska dessutom bara kunna köra i 30 kilometer i timmen, säger Thomas Bertze.

Föraren visade sig vara en 15-årig pojke och i bilen fanns ytterligare sex minderåriga.

Ingen skadades under den vilda färden, men pojken misstänks för olovlig körning, rattfylleri under påverkan av narkotika samt vårdslöshet i trafiken. A-traktorn har tagits i beslag.

– Det var inget bra beslut att åka ifrån oss. Det var rena turen att ingen skadades. Som tur är var vägarna väldigt lugna på trafik, säger Thomas Bertze.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar