onsdag 29 mars 2023

Folkutbyte, SD och islamisering


Fakta:

Det pågår inget folkutbyte utan en folkkomplettering!

SD-töntarna har rätt i att Sverige anpassas till islam i många avseenden och det är inte ett dugg konstigt eftersom vi har en stor muslimsk befolkning.

Det är inte bra att vi har en stor andel invandrare som lever på bidrag och det är riktigt dåligt att gängkriminaliteten verkar ha invandrarkoppling!

Fakta:

Det finns inte en enda ledande politiker som vill byta ut svenskar mot araber och afrikaner!

Att invandringen belastar välfärdssystemet beror inte på planering utan på dumhet!

Vi tog emot flera hundratusen migranter utan integreringsplanering!

När statsminister Fredrik Reinfeldt ville öppna våra hjärtan och välkomna kompetensregnet för att trygga våra pensioner, handlade det om dumhet och inte om illvillig planering. Det handlade om brist på planering!

De politiskt korrekta och konsekvenshandikappade i Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet är hjärntvättade till att betrakta alla från Mellanöstern och Nordafrika som kulturella förebilder.

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna ser verkligheten men vågar inte riskera regeringsmakten.

Socialdemokraternas huvudmål är att ta tillbaka regeringsmakten med alla medel.

Sverigedemokraterna beter sig som clowner. De vill skrämma och roa men de uppnår ingenting alls.





Skarp kritik mot SD-toppen: Sprider konspirationsteorier

SverigeRichard Jomshof (SD) skriver att svenskarna är på väg att bli i minoritet i sitt eget land och att det pågår en islamisering av Sverige.

Uttalandet får skarp kritik av Ardalan Shekarabi (S), som kräver att statsministern agerar.

– Ulf Kristersson måste säga stopp när ett parti som han satt sig i beroendeställning av sprider konspirationsteorier, säger han.

Richard Jomshof är sedan länge en av Sverigedemokraternas främsta företrädare. Han var i flera år partisekreterare och är i dag ordförande i riksdagens justitieutskott.

I en tweet från i tisdags kväll beskriver Jomshof brottsligheten som ett till stor del importerat problem, att det pågår en islamisering av Sverige och att svenskarna är på väg att bli en minoritet i sitt eget land.

Han menar att det är fakta, inte en konspiration.

Socialdemokraten Ardalan Shekarabi, tidigare minister och nu vice ordförande i samma utskott som Jomshof, reagerar starkt på orden. Han kopplar tweeten till en granskning i Kalla fakta i TV4 där det avslöjats att en annan mångårig SD-topp, Mattias Karlsson, varit medförfattare till ett manifest med konspirationsteorier om att en elit vill ersätta svensk kultur med radikal islam.

"Extrema åsikter”

Ardalan Shekarabi menar att Richard Jomshof skriver som han gör för att flytta fokus från granskningen.

– Det finns ett mönster när det kommer journalistiska granskningar om Sverigedemokraterna, som innefattar för dem och regeringssamarbetet problematiska delar, att det ofta kommer den här typen av extrema uttalanden.

Shekarabi tycker att det är allvarligt när politiker sprider konspirationsteorier och felaktiga uppgifter. Att Richard Jomshof dessutom är ordförande i riksdagens justitieutskott och ingår i ett parti som har ett mycket nära samarbete med M, KD, L-regeringen ser han som extra allvarligt.

– Det är ett parti som har ett bestämt inflytande över regeringen och ett kansli i statsrådsberedningen som är involverat i spridningen av konspirationsteorier. Man får nog leta runt om i Västeuropa för att hitta liknande exempel på att så pass extrema åsikter, världsåskådningar, har fått så stort inflytande, säger han.


Känd konspiration

Enligt Ardalan Shekarabi måste nu Ulf Kristersson (M) markera mot sitt samarbetsparti.

– Landets statsminister måste stå upp för de värden som har byggt Sverige starkt och de värden som fastslås i grundlagen. När det parti han själv satt sig i beroendeställning av uttrycker antidemokratiska värderingar, sprider konspirationsteorier i sociala medier och attackerar det som är grunden för den svenska samhällsmodellen måste han säga stopp, säger han.

Även justitieminister Gunnar Strömmer (M), som i sin roll har nära kontakter med ledamöterna i justitieutskottet, måste ta avstånd menar Shekarabi.

– Jag kommer att backa upp Strömmer om han väljer den lite svårare vägen, men den rätta vägen, nämligen att stå upp för våra värderingar. Han kan räkna med det.

Att det pågår ett befolkningsutbyte i västvärlden är en sedan länge känd konspirationsteori. Enligt statistik från SCB har en övervägande del av Sveriges befolkning svensk bakgrund. Siffrorna visar att 26,9 procent av svenskarna hade utländsk bakgrund 2022.

Jomshof: Bara nonsens

Richard Jomshof slår helt ifrån sig att det han skriver skulle vara en konspirationsteori. Han menar att det redan i dag finns bevis för att han har rätt.

– Vi har skolor och förorter där svenskar knappt finns och i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö går utvecklingen åt det hållet. Backar vi 20 år så såg det helt annorlunda ut. Det måste man kunna säga, det är fakta, säger han.

Jomshof menar att han inte fått någon kritik från regeringspartierna och är själv kritisk till Shekarabi, som han menar försöker tysta en motståndare.

– Hans kritik är bara nonsens. Han och hans parti har varit med och skapat den här utvecklingen.

Att det skulle handla om att försöka flytta fokus från Kalla fakta-granskningen kring Mattias Karlsson vill han inte kännas vid. Han ger dock sin partikamrat stöd.

Forskaren: Ingen maktelit bakom

Forskaren Christer Mattsson, föreståndare vid Segerstedtinstitutet på Göteborgs universitet, är expert på högerextrema och nationalsocialistiska miljöer. Han menar att det är viktigt att skilja på vad som är demografiska förändringar i samhället till följd av politiska beslut, och vad som är en konspiration.

– Sverige har mycket påtagligt förändrat sin befolkningssammansättning, det är ingen konspiration. Konspirationen består i stället av hur man påstår att det gick till, att det är en liten elit som inte haft folkets stöd till att göra detta, säger han.

Christer Mattsson, föreståndare för Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet. Bild: Arne LapidusChrister Mattsson, föreståndare för Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet. Bild: Arne Lapidus

Förändringen som skett har gått via fria val där människor lagt sin röst på de politiska partierna som stått bakom den förda politiken, inte genom att en maktelit styrt Sverige i den riktningen, påpekar Mattsson.

– Människor har inte kommit hit för att byta ut svenskar mot icke-svenskar. De har kommit hit för att världen är väldigt ojämlik. Människor söker sig hit för att få bättre livsvillkor och vi har haft en migrationspolitik som har tillåtit detta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar