söndag 30 juli 2023

M & SD kapitulerar


För syltryggen Kristersson är alltså hotet från muslimerna större än hotet från nazisterna under andra världskriget och större än hotet från kommunisterna efter kriget!




Om Kristersson & Åkesson viker sig för de muslimska kraven nu, har de öppnat för nya krav i framtiden!

De skapar ett prejudikat som legitimerar krav på tillåten könssegregering i skolorna och klädkoder för småflickor.


57 muslimska stater i OIC protesterar mot koranbränningar i Sverige men röstar ned förslag om att fördöma Kinas terror mot miljontals muslimska uigurer.

Jäkla pajaser!



Så kapitulerar regeringen inför religiösa vanföreställningar

Måndag 31 jul 2023

Det religiösa inslaget i svensk politik utmanar i grunden den svenska sekulära konstitutionen från 1974. Moderaterna viker sig med stöd av Sverigedemokraterna för att ge religiösa vanföreställningar och symboler en status som heliga, eller okränkbara. Det bör stå klart att Sverige står inför att kapitulera inför länder och organisationer som har en motsvarande skräpstatus i demokratihänseende när statsministern accepterar dessa staters problemformulering.

Under det senaste dygnet har statsminister Ulf Kristersson (M) haft en tät dialog med Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Han beskriver Sverige och Danmark som de två mest välfungerande demokratierna i världen. Trots detta står det nu tämligen klart att bägge länderna kommer införa repressiva förändringar i sina respektive konstitutioner.

”I Sverige har vi också redan påbörjat ett arbete med att analysera rättsläget – däribland ordningslagen – i syfte att överväga åtgärder för att stärka vår nationella säkerhet”, skriver Kristersson på Instagram.

Men Kristersson skriver även att

Jag har det senaste dygnet haft tät dialog med Danmarks statsminister Mette Frederiksen och den svenska regeringen har diskuterat med den danska regeringen, med anledning av de bränningar som sker av kopior av heliga skrifter.


Kristersson lägger sig platt

Att situationen är allvarlig och att det kommer leda till någon form av eftergivenhet från svensk sida bör stå utom allt rimligt tvivel. Frågan är hur platt Kristersson kommer göra sig och Sverige. Kristersson har tillsammans med övriga regeringen under en tid anammat och slutit upp retoriskt vid de 57 staters sida som nu kräver att Sverige genomför repressiva konstitutionella förändringar riktade mot den svenska befolkningen.

Relaterat: En yttrandefrihet – Tre testballonger

Kristersson, likt utrikesutskottets ordförande Emil Aronsson (SD) har alltmer lagt sig till med den problemformulering som de 57 staterna använder sig av. De menar att problemet är att Sverige och den svenska konstitutionen tillåter skändning av heliga symboler.

Ett direkt sakfel och än mer direkt anpassning till kritikerna. I den svenska konstitutionen finns inte begreppet helig som term. Termen som används är religiös och en religiös symbol eller skrift kan vara helig i vissa grupper, inte ur ett konstitutionellt perspektiv då den svenska grundlagen bygger på en sekulär likabehandlingsprincip. Alla idéer och vanföreställningar bedöms efter samma kriterier och ingen står över den andre.

Helig är ett etiskt begrepp och markerar en position höjd över mänskliga och världsliga regleringar, ostrafflig.

Relaterat: Så spricker försvaret av den svenska yttrandefriheten

Samtidigt använder sig de 57 stater den aktuella religösa skriftens budskap och symboler för att förfölja, straffa och i strid mot internationella konventioner mörda sina och andra staters medborgare. Gärningar som per automatik blir ostraffbara även av Sverige, trots att de bryter mot internationell rätt, då även Kristersson betecknar religiösa skrifter som heliga. Okränkbara.

Det religiösa inslaget i svensk politik utmanar i grunden den svenska konstitutionen från 1974. När moderaterna nu viker sig med stöd av Sverigedemokraterna för att ge religiösa vanföreställningar en status som heliga, eller okränkbara bör det stå klart att Sverige står inför att kapitulera inför stater som har en motsvarande skräpstatus i demokratihänseende.

Helig – begreppet finns inte i den svenska grundlagen och är per automatik diskriminerande till sin natur. Ett begrepp som inte bara Ulf Kristersson nu använder sig av mer och mer bekvämt utan i praktiken alla de stater som förföljer sina egna medborgare i skydd av religiösa vanföreställningar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar