måndag 25 september 2023

Dagens Nyheter


Vidrige Wolodarskis propagandamaskineri har ett filter mot verkligheten; den verklighet som handlar om havererad politik för migration och integration.

Därför undviker VW-ligan noggrant att berätta om problemet med försörjningskällor och svenska språkets implikation i problemområdena.

VW vill inte att redaktionerna berättar om den gemensamma nämnaren som är roten till klanghetton, gängsvineriet och barnsoldaterna i det svenska samhället.

Här har en ledarskribent trots PK-filtret försökt beskriva verkligheten.





Gå inte i fällan för den gigantiska påverkanskampanjen!

DN 25/9 2023. Just nu pågår en illvillig ryktesspridning om att svensk socialtjänst kidnappar muslimska barn. Förutom att det riskerar att leda till att unga inte får hjälp försvårar kampanjen arbetet mot gängen.

Tillsammans med skolan har socialtjänsten en avgörande roll för att hindra unga från att dras in i kriminalitet. Det betyder att staten i ekonomiskt tuffa tider måste skjuta till pengar till kommunerna, som i sin tur bör prioritera socialkontoren.

Att minska antalet socialsekreterare nu, när det förebyggande arbetet behövs som mest, får inte vara ett alternativ. En sådan prioritering förlorar alla på i längden. Det visar inte minst den senaste tidens skjutningar, som drabbat såväl personer med gängkoppling som anhöriga och människor som befunnit sig på platsen.

Men för att nyrekryteringen ska stoppas räcker det inte att resurserna finns. Om insatserna ska ge maximal effekt måste föräldrarna samarbeta med socialtjänsten och arbetet inledas direkt när varningsklockor börjar ringa. Helst redan under mammans graviditet eller på bvc.

För att nå dit krävs att de flesta litar på att socialtjänsten är där för att hjälpa – inte stjälpa. Annars kommer många inte att våga ta emot frivilligt stöd i ett tidigt skede, innan problemen har eskalerat, och heller inte vända sig till socialtjänsten när läget blivit akut.

Det är bland annat därför desinformationskampanjen om att svensk socialtjänst kidnappar muslimska barn, för att placera dem hos homosexuella par och pedofiler, är så allvarlig. Och ryktesspridningen sker systematiskt och från flera håll.

HD och Sydsvenskan visade exempelvis nyligen att ett av arabvärldens största mediebolag, Al Jazeera som ägs av qatariska staten, har en rapportering som återkommande sprider vilseledande information om Sverige. Nyheterna handlar dels om socialtjänsten, som de intervjuade menar använder muslimska barn som ”handelsvara”. Dels om koranbränningarna, som beskrivs som tillåtna till skillnad från att bränna Toran eller prideflaggan.

Ryktena spinner vidare på narrativet att västvärlden är i krig med islam samt att Sverige är ett islamofobiskt land. Och uppgifterna har ofta sitt ursprung i en och samma nyhetsbyrå, som ägs av turkiska staten.

Alternativet är att Sverige viker sig för det som Myndigheten för psykologiskt försvar beskriver som den största påverkanskampanj som vi någonsin har utsatts för.

Det pekar på två saker.

Den första är att det både är farligt och poänglöst att låta desinformation påverka svensk lagstiftning. Då fattas beslut på felaktiga grunder, orkestrerat av krafter som vill oss illa, och som dessutom inte kommer att sluta kampanja bara för att vi anpassar oss.

I stället kommer de att hitta nya vägar för att sprida en falsk Sverigebild och få igenom sin vilja, vilket understryker vikten av att stå upp för svensk yttrandefrihet där det är tillåtet att häda och förstöra heliga skrifter.

Den andra lärdomen är att säkerställa att föräldrar får korrekt information om socialtjänsten. Därför är det bra att regeringen tidigare i år gav Socialstyrelsen i uppdrag att öka sin närvaro på sociala medier för att bekämpa ryktesspridningen. Därutöver måste socialtjänsten bygga förtroende genom samarbeten med bland annat mödravårdscentralen, förskolan, skolan och lokala föreningar, vilket kräver riktade anslag till redan pressade organisationer.

Alternativet är att Sverige viker sig för det som Myndigheten för psykologiskt försvar beskriver som den största påverkanskampanj som vi någonsin har utsatts för.

Det är inte bara ett svek mot barnen som behöver stöd. Det är inte heller så vi knäcker gängen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar