tisdag 26 september 2023

Sprängningarna


Korrumperade advokater samt politiskt korrekta åklagare och domare
förlamar rättsväsendets hantering av det sprängande slöddret medan
regeringen tillsätter utredning efter utredning.



Regeringen kallar till krismöte efter sprängningarna

UPPDATERAD IDAG 13:15PUBLICERAD IDAG 12:09

Regeringen kallar till ett krismöte i morgon med anledning av sprängningarna. Syftet är att hitta snabba åtgärder.

Inom loppet av några timmar inträffade två kraftiga detonationer på olika platser i Sverige.

Dels en i Hässelby på måndagskvällen där tre personer skadades, dels en i Linköping i morse där fasaden till ett bostadshus slets bort och en kvinna i 25-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans.

Regeringen kallar nu till ett krismöte för att identifiera vilka åtgärder som snabbt kan genomföras för att minska de illegala sprängningarna.

På mötet deltar myndigheter, räddningstjänstförbund, Sveriges kommuner och regioner (SKR), branschorganisationer och fackförbund.

”Mer måste göras”

Från regeringens sida deltar justitieminister Gunnar Strömmer (M) och ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M).

”Vi måste med hela samhällets samlade kraft trycka tillbaka denna brottslighet och vända utvecklingen. I vår kommer minimistraffet för otillåten hantering av explosiva varor dubbleras, men mer måste göras för att förebygga och förhindra sprängningarna. Vi samlar nu därför alla relevanta aktörer för att gemensamt identifiera vad som kan göras på kort och lång sikt”, säger justitieminister Gunnar Strömmer i en kommentar.

En del i diskussionen kommer att handla om hur man man motverka stölder av sprängmedel från till exempel byggarbetsplatser.

”De kriminellas tillgång till explosiva varor måste strypas”, säger Carl-Oskar Bohlin.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar