lördag 21 oktober 2023

Greta Thunberg

Fakevideo men kul.

Från första introduktionen av strejk-Greta var jag skeptisk vilket framgår här

Vänsterprofilen blev tydligare och tydligare och med vänsterprofilering följer Hamaskramandet.

Hennes omfattande internationella aktiviteter tyder på att hon har en finansiellt stark planeringsstab bakom sig och jag antar att två av stabsledamöterna heter Malena och Svante.





Bilder på antisemitisk octopus




Den klimataktivistiska rörelsen Fridays For Future, som växt fram i kölvattnet av Greta Thunbergs klimatstrejk, fortsätter att gå hårt åt Israel. I ett inlägg på Instagram hävdar man att västerländsk media ”hjärntvättar” befolkningen till att stödja Israel. Dessutom kallar man döda palestinier för ”martyrer” – i likhet med terrorgruppen Hamas.

I inlägget publiceras flera bilder med textstycken där organisationen anklagar Israel för att begå ”folkmord” och ”etnisk rensning” av palestinier.

Barn som har dött i Gaza har enligt Fridays For Future blivit ”martyred”, det vill säga blivit martyrer. Det är en term som ofta brukar användas av Hamas och andra islamistiska terrorgrupper.

Vidare anser rörelsen att västerländsk media mörkar fakta genom att beskriva konflikten som ”komplicerad”. Det är den inte, enligt FFF. De menar att den ena sidan (Israel) är förtryckarna och att den andra sidan (Palestina) är förtryckta.

Hur kommer det då sig att västerländsk media mörkar detta, enligt FFF? De menar att medierna är finansierade av ”imperialistiska regeringar” som stödjer staten Israel. Detta på grund av sina egna politiska intressen och för att man är rasister.

I det sista textstycket uppmanar man allmänheten att inte tro på ”propagandan” och till att göra motstånd.

Inlägget är taget från ett annat Instagramkonto som har en Palestinaflagga med orden ”I stand with Palestine” som profilbild.

”Antisemites for future?”
I kommentarfältet är kritiken mot klimatrörelsen mycket hård.

”Antisemites for future?” kommenterar en användare.

Andra kallar inlägget för Hamaspropaganda och säger att man nu tänker avfölja kontot. De anklagas också för att skada den globala klimatrörelsen.




Greta Thunberg was accused by Israeli officials of being a “terror supporter” Friday after posting pro-Palestinian messages — initially featuring a toy octopus, a known antisemitic trope.

The 20-year-old eco-warrior posted a photo of her holding a “Stand with Gaza” sign alongside three friends — one holding a “Free Palestine” sign — while calling a strike “in solidarity with Palestine and Gaza.”

With them was a toy octopus — a symbol often used in anti-Jewish propaganda since being used in a Nazi-era cartoon.

The Time “Person of the Year” honoree later deleted the photo, replacing it with an almost identical one — just without the offensive symbol, about which she protested innocence.

“It has come to my knowledge that the stuffed animal shown in my earlier post can be interpreted as a symbol for antisemitism, which I was completely unaware of,” she said.

Instead, the eco-warrior — who has previously discussed being on the autism spectrum — claimed that “the toy in the picture is a tool often used by autistic people as a way to communicate feelings.”



Greta Thunberg – Heideggers ideologiska barnbarn?

Klimataktivisten Greta Thunberg närmar sig allt mer Andreas Malm, XR och filosofen Martin Heideggers retorik och idévärld. En syn på människan som ovälkommen gäst i naturen. Hur långt hon kommer att gå i denna värld får framtiden utvisa. Och var hon till slut landar.

Klimataktivisten Greta Thunberg tar ställning för Gaza, samtidigt som hon inte nämner något om massakrerna på israelerna, visar att hon har tagit ställning på fel sida av konflikten, menar den israeliska försvarsmaktten IDF:s talesperson Arye Sharuz Shalicar.

– Hon sopar terrorn från Palestina, Hamas och Islamiska jihad under mattan, säger han.

Att Thunberg börjat närma sig antisemitiska rörelser är ingenting som bör förvåna. De antisemitiska inslagen i klimat- och miljörörelsen har sin förklaring och är väl kända. I det som idag är klimatrörelsens moderorganisation, Extinction Rebellion, XR, blev de antisemitiska rötterna tydliga med grundaren Roger Hallams olika uttanden. 

Extinction Rebellions grundare och tidigare ledare, Roger Hallam, väckte avsky 2019 när han avfärdade Förintelsen som en “normal händelse”. Efter tre års påtvingad exil från rörelsen är han numera åter i en annan del av organisationen;  Hallam är sedan en 2022 en av initiativtagarna till ”Just Stop Oil”. 

I Sverige kan har namnkunniga och offentligt finansierade akademiker som klimatforskaren Andreas Malm märkts av att öppet hyllarHamas och Hizbollah och benämner raketer mot civila i Haifa som ett socialt framsteg.


International Solidarity Movement – idag närmast en terrororganisation

Malm inledde sin aktivistiska bana i den till det Muslimska brödraskapet närstående supporterorganisationen International Solidarity Movement, ISM. Malm vara rivande till bildandet av den svenska sektionen av organisationen ISM.

International Solidarity Movement (ISM) är ett nätverk av anti-israeliska aktivister som grundades sommaren 2001 av extremvänsterorienterade amerikaner. De fick sällskap av palestinska vänsteraktivister (främst kristna) och flera extremvänsterorienterade pro-palestinska israeler. De knyts samman av en allmän fientlighet mot Israel och dess politik gentemot palestinierna.

ISM:s uttalade mål är att ge internationellt stöd till den palestinska saken och att visa solidaritet genom “direkta åtgärder” (en term hämtad från lexikonet för extremvänsterrevolutionära rörelser och människorättsrörelser). Mellan 2001 och 2005, åren av den andra intifadan (den palestinska terrorkampanjen), bedrev ISM-volontärerintensiva aktiviteter i Judéen, Samarien och Gazaremsan De nöjde sig inte bara med att hjälpa den palestinska befolkningen, utan specialiserade sig på att hindra den israeliska försvarsmakten, IDF, verksamhet.

ISM:s aktiviteter inkluderar bland annat att tjäna som mänskliga sköldar för terrorister som eftersöks av de israeliska säkerhetsstyrkorna, lokalisera sig nära IDF-vägspärrarna i hela Judéen och Samarien, förse palestinierna (inklusive terroristagenter och deras familjer) med ekonomiskt, logistiskt och moraliskt stöd och hindrar raseringen och förseglingen av hus som ägs aav självmordsbombare etc.

Efter den andra intifadan flyttade de sitt centrum för sin verksamhet till Gazaremsan.  ISM grundade en internationell pro-Hamas paraplyorganisation kallad Free Gaza Movement (FGM), eller det som idag är känt som Ship to Gaza.

Den sista flottiljen till Gazaremsan, ledd av den pro-Hamas turkiska organisationen IHH har bland annat engagerat den tidigare ordföranden för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, professorn i statsvetenskap Ulf Bjereld vid Göteborgs universitet, den tidigare bostadsministern Mehmet Kaplan (MP) samt opnionsbildaren Dror Feiler. IHH har bland annat varit delaktig vapensmuggling och planering av terrorattentat tillsammans med al Qaida.

Andreas Malm, samt inte minst XR, är relativt öppna med att de låtit sig inspireras av den tyske filosofen Martin Heidegger. Martin Heidegger blev främst känd som Adolf Hitlers och det tyska NSDAP partiideolog. Heidegger var kanske ännu mer extrem i sin syn på judar, klimat och miljö än Hitler, Heinrich Himmler och Reinhard Heydrich tillsammans.

Urbaniseringen – Judars påfund

Heidegger menade att urbaniseringen och städerna var judars påfund. I syfte att koncentrera människor på en plats skulle de därmed kunna maximera sina intäkter.

Heidegger lade dessutom grunden för synen på samspelet mellan människa och natur; att människan var en ovälkommen gäst i naturen och därmed skulle dess påverkan minimeras med olika åtgärder.

Där alla energislag utom vindkraften är en våldtäkt. På naturen. Av människan.

För att rädda klimatet förde Heidegger fram idén att avskaffa alla val. att ett vetenskapligt råd av klimaat- och miljöexperter skulle styra istället. En idé som i vår tid fångats upp av miljöpartiets Europaparlamentariker Pär Holmgren som 2009 förde fram detta alternativ i den svenska politiska debatten.

Som förintelse och folkmord på de mest skadliga gästerna. Judarna. Den etniska och religiösa grupp som Heidegger menade var präglade av kall kalkylering och en fallenhet för manipulativ dominans.

Greta Thunberg närmar sig allt mer Andreas Malm, XR och Martin Heideggers idévärld när hon hyllar och markerar sin lojalitet och engagemang för Gaza. Gaza är liktydigt med Hamas. Men hon gör det inte från en från början antisemitisk position utan från Heideggers andra radikala och radikaliserande idéer. Synen på samspelet mellan människa och natur.

Hur långt hon sedan kommer att närma sig Hitlers störste inspiratör får framtiden utvisa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar