fredag 22 december 2023

Jamal el-hamas

 

Det här är humor! ◄Klicklänk


Westerholm om El-Haj (S): ”Falluckan öppnas nu”

De nya uppgifterna om Jamal El-Hajs inblandning i Palestinakonferensen kan bli droppen som får Magdalena Andersson att ta sin hand från El-Haj. Det säger Ledarsidornas Johan Westerholm. – Han har under den här tiden låtit Magdalena ta alla kulorna. Hon står och gråter i talarstolen, hon står och blåljuger Expressens journalister upp i ansiktet, säger han till Bulletin.

21 dec 2023 17:29
Oliver Dagnå

Johan Westerholm säger att hans uppfattning är att El-Haj har fört partiet och allmänheten bakom ljuset.

– Hans relationer med den här organisationen är mycket, mycket djupare och mer omfattande än vad som tidigare har varit känt. Och det kan inte vara någon nyhet för honom att den här organisationen är kritiserad, där alltså både PA (Palestinska myndigheten, reds anm) och Israel har gått ut och sagt att delta för i helvete inte, säger Westerholm.

– Om det visar sig nu att han har varit med och planerat och även bevistat den här konferensen, ja då har han fört både parti, riksdag och allmänhet bakom ljuset, fortsätter han.

Vad tror du att det kan innebära för honom framgent?

– Har partiet någorlunda omdöme så uppmanar man honom att avsäga sig sin riksdagsplats.

”Fört henne bakom ljuset”
Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson har tidigare försvarat Jamal El-Haj. Bland annat i en partiledardebatt i SVT i oktober.

– Han har ägnat sitt politiska liv åt att kämpa mot Hamas. Jag tror inte att det finns någon riksdagsledamot som har så många gånger i riksdagen skrivit motioner eller uttalat att Hamas är en terroristorganisation, och är hans största politiska fiende, sade Andersson i debatten.

Trots sitt tidigare försvar av El-Haj tror Johan Westerholm, som har ett förflutet inom S, inte att partiledaren kommer fortsätta att backa riksdagsledamoten.

– Han har fört henne bakom ljuset. Så som jag känner Magdalena, så kommer hon inte att tolerera det här, säger han.

– Han har under den här tiden låtit Magdalena ta alla kulorna. Hon står och gråter i talarstolen, hon står och blåljuger Expressens journalister upp i ansiktet. Men hon gör det givet den här information hon har.

Enligt Westerholm är Magdalena Andersson otroligt lojal mot sina medarbetare. Men nu tror han att måttet är rågat.

– Du sviker henne bara två gånger: första och sista.

– Falluckan öppnas nu.

S i Malmö skadas
Westerholm säger att det inte bara är El-Haj som tar skada av avslöjandet. Det gör också Socialdemokraterna i Malmö.

– Förutom honom personligen så kommer det här att skada Malmö arbetarekommuns anseende, för att det är de som har matchat fram honom. Och för Malmö arbetarekommun är de här relationerna ingen nyhet, att han har dem. Palestinierna är en jätteviktig grupp för Socialdemokraterna i Malmö. Det är svårt att överblicka, men jag finner det osannolikt att han kan sitta kvar.

Vidare hänvisar Westerholm till ett avslöjande från Skånska Dagbladet 2006, som Ledarsidorna tidigare har skrivit om. I det framkom att El-Haj har haft ett samröre med Hamas insamlingsstiftelse Al Aqsa spannmålsstifelse och använt deras lokaler i Malmö för sin valrörelse.

Jamal El-Haj var på den tiden kommunpolitiker i staden och Johan Westerholm säger att han har haft kontakt med ögonvittnen som såg honom gå in i stiftelsens lokaler.

– Den nära relationen som han hade med Hamas insamlingsstiftelse då, den har ju aldrig upphört. Utan den har ju fortgått hela tiden.

– Erat avslöjande idag knyter ju ihop den säck som jag i alla fall har beskrivit.

Bulletin söker Jamal El-Haj och Socialdemokraterna för en kommentar. Bulletin har även kontaktat European Palestinians Conference angående Jamal El-Hajs roll på konferensen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar