söndag 17 mars 2024

EXPO – Trojanska hästen

Friheter i civiliserade länder.
Hur ser det ut i de islamdominerade länderna?





Ett pinsamt försök att flytta fokus

Nyligen avslöjade Säpo en islamistisk terrorcell i Tyresö med starka kopplingar till IS i Somalia som hade mängder av tunga vapen, långt gångna planer på ett terrorattentat i Stockholm som Säpo lyckades stoppa och i dagsläget är fyra personer anhållna för terrorplanering och grovt vapenbrott.

Detta fick Aktuelltredaktionen riktigt uppskakad. Inte på grund av att vi än en gång hade kunnat utsättas för ett islamistiskt terrordåd med många döda och skadade, åh nej! Utan för att radikaliserade islamister och därmed alla andra muslimer än en gång riskerar att bli utpekade som ett potentiellt hot mot rikets säkerhet.

Nu var goda råd riktigt dyra, skademinimering måste genast sättas in! Då kom den vänsterextrema tidskriften Expo in från vänster, som en räddande ängel för redaktionen. Expos grävande journalister har nämligen gjort ett riktigt scoop.

De har infiltrerat en grupp ungdomar, 12-16 år gamla, de flesta under 14 år, som smider omfattande terrorplaner via en grupp på nätet. Antalet medlemmar uppges vara så högt som hela 20 personer och vapen, alltså knivar, har de också.

Jag har full förståelse för att Expo jublar över denna gruppering och vill utmåla den som det största hotet mot rikets säkerhet sedan nazisterna ockuperade Danmark och Norge under andra världskriget.

De där stackars förvirrade 200 själarna som medlemmarna i NMR utgör, med kärnan placerad i Ludvika och Grängesberg, gör ju tyvärr inget väsen av sig alls numera utan sitter bara där uppe i Bergslagen och fikar med Vera Oredsson och drömmer om bättre tider.

Lika stor förståelse har jag för att Aktuelltredaktionen tacksamt kastar sig över detta scoop från Expo, som sannerligen kom i grevens tid. Det funkar perfekt som avledning från intresset för alla radikaliserade islamistiska terrorister som verkar mer i det fördolda och ingen mer än Säpo, om ens de, vet hur många tusen de är.

Det blir ett långt filmat inslag där journalisterna på Expo får berätta om den heroiska infiltreringen på nätet, med livet som insats, och alla skrämmande selfies och bilder på barnsligt klotter på skoltoaletter som gruppen lägger ut. Ynglingarna sitter faktiskt och fantiserar om fruktansvärda våldsdåd hemma i pojkrummen!

Sedan in med en expert i studion, som Cecilia Gralde och Katia Elliot, Elliot för en gångs skull inte flörtigt dumflinande, kan ställa sina mycket oroade frågor till.

Experten tycker att både avslöjandet och att gruppen förekommer är spektakulärt. Han landar i en uppmaning till föräldrarna att hålla bättre koll på sina tonåringar, men det köper inte riktigt Gralde. De kommer ju från välordnade förhållanden med engagerade föräldrar. Vad säger det om riskerna för absolut alla barn att dras in i sån här nazism, sån här högerextrem miljö? Experten vidhåller föräldrarnas ansvar och så var inslaget slut.

Därmed har Aktuellt gjort sitt för att dra bort intresset från de islamistiska terrorcellerna i Sverige. Tror de. Jo, jag vet att väldigt många går på detta rent löjeväckande försök till skademinimering. Men inte alla.

Därmed inte sagt att man inte ska ta detta på allvar. Vi har sett vad 14-åringar och uppåt är beredda till när det gäller att utföra beskjutning av lägenhetsdörrar, försök till beställningsmord, allvarlig och grov misshandel med mera. Men då ska man minnas att de är uppbackade och anlitade av de kriminella gängen som försett dem med K-pistar och andra vapen. Till skillnad från dessa vilsna tonåringar.

Därför avfärdar jag både Expos och Aktuellts larm enbart som ett patetiskt och pinsamt försök att förflytta fokus bort från de livsfarliga radikaliserade islamisterna och terroristerna, där det verkliga hotet mot rikets och allas vår säkerhet egentligen ligger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar