måndag 3 juni 2024

Jimmie Åkesson klarspråk

Den här krönikan kommer sannolikt att röra om i vänsterträsket.

Demirokgänget kommer att yla om rasism.

Miljömupparna och kommunisterna sliter sina hårstrån.

Arga Andersson kräver att statsministern läxar upp sanningsspridaren.

Tidöregeringens folk ser bekymrade ut för de vet att Åkesson har rätt men det är omöjligt för dem att medge det offentligt.



Man kan hävda att det pågår ett folkutbyte

Publicerad 3 jun 2024

Det svenska i det svenska samhället kommer bytas mot något nytt och annorlunda.

Min uppfattning är att dessa förändringar har gjort, och kommer att fortsätta göra, Sverige sämre, skriver Jimmie Åkesson (SD). 


folk [fål´k] substantiv ~et; pl. ~

1. större mängd människor som har gemensam kultur och gemensamma (ekonomiska) intressen och som ofta ut­gör el. önskar ut­göra en nation

utbyte [u`tbyte] substantiv ~t ~n

1. ersättning av något med något annat 

Man kan med fog hävda att 1970-talets ideologiska paradigmskifte – från homogenitet och assimilation till mångkulturalism – i praktiken fått demografiska konsekvenser som långsiktigt medför ett folkutbyte i Sverige.

Att det, åtminstone enligt det vänsterliberala klägget, finns en ”rasistisk och högerextrem konspirationsteori” som säger något liknande bekommer mig inte. Jag är vare sig rasist eller konspirationsteoretiker.  

Svenska folket är för mig en grupp, som kollektivt förenas av en gemensam kultur, snarlika synsätt, värderingar och normer, formade av en gemensam historia och utifrån närbesläktade moraliska referensramar. Man kan förstås formulera detta på olika sätt, men en viktig poäng är att det inte handlar om exempelvis hudfärg eller andra biologiska egenskaper. Jag och Sverigedemokraterna står för en öppen svenskhet.

Mitt Europa bygger murar, mot illegal invandring, mot islamism och – mot folkutbyte.

De senaste femtio årens stora invandring till Sverige från kulturellt avlägsna länder, i kombination med offentligt sanktionerad och subventionerad mångkulturalism, har resulterat i att andelen av befolkningen med svensk identitet minskat. En stor och snabbt växande del av befolkningen har andra kulturella referensramar och andra synsätt, värderingar och normer än de som legat till grund för vårt samhälle. Man kan tycka att det är bra eller dåligt, men faktum kvarstår. 

Denna utveckling har naturligtvis omedelbara och synliga konsekvenser, men på ett djupare plan har den förda politiken även successivt eroderat grunden för den svenska kulturen och vår samhällsmodell. Sådant som tillit, sammanhållning och solidaritet har tagit stryk i takt med att landet splittras av segregation.

Vi ser dagligen dessa konsekvenser i form av kriminalitet, urholkad välfärd, bostadsbrist, arbetslöshet och demonstrationer och sammanstötningar mellan grupper som stöder olika sidor i avlägsna krig. Förändringarna har även resulterat i att gäng och klaner dominerar hela stadsdelar och att personer som har större lojalitet med sin grupp än med samhället tar sig in i såväl myndigheter och politik som välfärd och näringsliv. Detta är början på en total kollaps för det Sverige som de flesta av oss fortfarande minns.

Liknande förändring i flera länder

De demografiska förändringar vi har upplevt har på ett dramatiskt sätt underminerat den kulturella basen för vårt svenska samhällssystem. Den svenska delen av befolkningen kommer på längre sikt tvingas till kulturella anpassningar som flertalet inte efterfrågat eller önskat sig. 

Vi kommer tvingas bli mindre svenska eftersom vår kultur, så som den varit, inte kommer fungera i det samhälle vi skapat genom den nya demografin. Det svenska i det svenska samhället kommer bytas mot något nytt och annorlunda. Min uppfattning är att dessa förändringar har gjort, och kommer att fortsätta göra, Sverige sämre.

Flera länder i Europa befinner sig i liknande förändring. Därför är detta inte bara en nationell angelägenhet. Migrationspolitiken styrs dessutom i väldigt hög grad från Bryssel, varför valet på söndag får stor betydelse för vår förmåga att vända utvecklingen. 

Stramast möjliga invandringspolitik, tuffa krav på anpassning och stimulanser för återvandring är det nödvändiga svaret på decennier av ansvarslös och aningslös politik.

Mitt Europa bygger murar, mot illegal invandring, mot islamism och – mot folkutbyte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar