måndag 16 september 2024

Super-Andersson

 Glöm aldrig!


Penningtvättare, gängbrottslingar och en av tolvåriga Adrianas mördare. Flera personer kring callcentret som sålde Socialdemokraternas kritiserade lotter till pensionärer kan kopplas till organiserad brottslighet.– Bolaget har haft hög personalomsättning och många kriminella har jobbat där genom åren, uppger flera källor till SvD.

Skandalen kring Socialdemokraternas lotteriförsäljning växer. Under lördagen berättade Expressen att en försäljningschef på teletjänstbolaget Effective Communication – som anlitades för att sälja S-kontrollerade Kombispels lotter – har ett kriminellt förflutet. Personen har varit efterlyst för brott i Sverige samtidigt som han arbetade på teletjänstbolagets Barcelonakontor.



BITTE ASSARMO: Magdalena Andersson är Superwoman

Säga vad man vill om Socialdemokraternas partiledare men en sak är säker; Magdalena Andersson tycks ha superkrafter. Hon klarar sig alltid helskinnad ur sådant som skulle ha tvingat de flesta politiker med annan partifärg att avgå. Den oheliga alliansen med Kakabaveh, lögnerna om Jamal El-Haj, smutskastningen av Henrik Jönsson, de gängkriminella i Botkyrka, papperslös städhjälp – ingenting har kunnat rubba henne eller förändra uttrycket i hennes bistra stenansikte.

Nu handlar det om Socialdemokraternas lukrativa lotteriverksamhet, som årligen ger 25 miljoner rakt ner i partikassan. Den är inte bara är omoralisk i största allmänhet utan dessutom marinerad i gängkriminalitet. Ska Magdalena Andersson klara även detta?

Svaret borde vara nej. Även om Magdalena Andersson redan tidigare visat att hon bitit huvudet av skammen för längesen och aldrig självmant skulle lämna sin post så borde medierna jaga henne till dess att hon inte längre har något val. Men det kommer sannolikt inte att ske. Medierna är nämligen en av Magdalena Anderssons superkrafter. Och hon har inte bara det rödgröna public service på sin sida utan också de flesta main stream-medier.

Att de flesta medier idag är varsamma med kritiken av Magdalena Andersson beror inte nödvändigtvis på att de är S-vänliga. Främst handlar det om effekten av deras inbördes tävlan om vem som kan vara mest SD-ovänlig. En alltför skarp kritik av Magdalena Andersson skulle ju kunna gynna SD.

Magdalena Andersson har också en annan superkraft som är minst lika viktig. Hon har en fanatisk väljarskara som i generationer hjärntvättats att tro att socialdemokratin är den enda acceptabla politiska ideologin. I deras ögon spelar det ingen roll vad Magdalena och hennes parti sysslar med – ändamålet helgar medlen. Om Socialdemokraterna måste ta hjälp av gängkriminella för att lura pengar av fattigpensionärer, då må det vara så. Huvudsaken är att pengarna rullar in så att Partiet med stort P kan behålla och, i de fall då väljare med fel värdegrund lurat dem på konfekten, återfå den. De uppfattar därför all kritik mot partiet och dess store ledare som orättfärdiga och odemokratiska ”drev”.

Så lotteri-gate till trots, jag tror Magdalena Andersson sitter kvar. Med benäget bistånd av våra stora mediehus och av sina fanatiska väljare skulle hon rentav kunna öka sitt förtroendekapital – i alla fall om public service eller någon annan S-vänlig mediekanal passar på att göra en lagom vinklad opinionsundersökning bland personer med ”rätt” värdegrund. Snacka om Superwoman!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar