lördag 29 oktober 2022

Mikail Yüksel

 


Nu börjar kampen om vänsterväljarna!

Miljöpartiet och Vänsterpartiet har konkurrerat
om de muslimska väljarna och nu splittras den
muslimska vänsterfronten av ytterligare en politisk stolle!

Öppen ledarstrid i Nyans – sexanklagelser och utpressning

Nyans partiledare Mikail Yüksel anklagas för utpressning av en partikamrats fru. 

En öppen strid har brutit ut i toppskiktet av partiet Nyans. Partiledaren Mikail Yüksel anklagas för utpressning, riggade beslut och att dölja information för övriga ledningen. ”Det är skitsnack”, säger Yüksel, som själv påstår sig bli utpressad genom sexanklagelser. Nu avgår partistyrelseledamoten Ifrah-Degmo Mohamed.

Uppstickarpartiet Nyans gjorde en framgångsrik valrörelse och tog mandat i både Landskrona och Botkyrka kommun. En stor del av kampanjen kretsade kring partiledaren Mikail Yüksel, tidigare toppnamn i Centerpartiet. Han ska nu flytta till Botkyrka för att själv fylla stolen i kommunfullmäktige.

Men parallellt med framgångarna kan Flamman nu visa att det pågår öppna strider i den absoluta partitoppen. Konflikten handlar om Mikail Yüksels ledarskap. Partistyrelseledamoten Ifrah-Degmo Mohamed, som toppade partiets valsedlar i region Stockholm, lämnar sin post. Samtidigt anklagar hon Yüksel för att bedriva utpressning och kringgå medlemsdemokratin för att behålla sin position.

”Faktum är att majoriteten av partistyrelsens är inte inblandade i olika beslut som fattas, processerna går inte enligt demokratiska processer”, skriver hon i ett Facebookinlägg.

Hon skriver att Yüksel har tagit kontroll över partiets valberedning och kongressens beslutsprocess.

”Att ha tålamod och hopp, och att vänta kongressen som är några månader borta, känns just nu hopplöst. En motkandidat kommer inte få en ärligt chans för lika villkor då processen är redan riggat.”

Medgrundaren Hassan Khan lämnade i början av oktober sitt uppdrag som kassör och firmatecknare, vilket Doku var först med att rapportera. Under onsdagen förklarade han sitt agerande i ett längre Facebookinlägg, som innehåller grova anklagelser mot Mikail Yüksels sätt att leda partiet.

I inlägget påstås att Yüksel sökt upp Hassan Khans fru och hotat med att publicera en integritetskänslig inspelning av henne. Enligt inlägget ska Yüksel ha velat hämnas för att Khan spridit ”lögner och rykten om hans privatliv”. Khan skriver att han och Yüksel har en personlig vänskap sedan flera år tillbaka och att inspelningen har nått partiledaren den vägen. Han förnekar samtidigt att han spridit uppgifter om Yüksels privatliv.

”Denna incident har bara stärkt min och många andras motivation och vilja att rensa partiet rent på en sådan maktgalen ledare (och hans blinda stöttare) som är redo att utpressa folks fruar och hota förstöra deras liv. Så länge Mikail är ledare för Partiet Nyans så kommer det att fortsätta dyka upp nya skandaler och konflikter”, skriver Khan i sitt inlägg.

Inlägget avslutas med ett löfte om att fortsätta bedriva intern opposition, med målet att avsätta Yüksel och anlägga en ny riktning. Samtidigt varnar Khan för en ”orkestrerad kongress”.

”Partiet Nyans kommer att dö ut med hans ledarskap. Om någon fortfarande tror att det är bara jag och några enstaka missnöjda personer i partiet så kommer det att bevisas fel.”

Ifrah-Degmo Mohamed delar vidare uppgifterna från Hassan Khan. Hon anklagar också Yüksel för att utesluta kritiska medlemmar utan utredning. Därtill skriver hon att Yüksel har undanhållit information för övriga i partiledningen, bland annat de uppgifter om att han dömts för våldsbrott i Turkiet som publicerades av Sveriges Radio ett par dagar före valet.

”Alla konflikter som partiet har haft hittills med olika individer i hela landet har kretsat runt partiledaren, det är verkligen ett heltidsjobb för att lugna ner konflikter men också kunna hantera en väldigt impulsiv person”, skriver Ifrah-Degmo Mohamed.

Hon avslutar sitt inlägg med beskedet att hon lämnar partistyrelsen. Men liksom Hassan Khan pekar hon framåt och efterlyser ett nytt ledarskap.

”Mot bakgrund av detta har jag och många andra i partiet krävt partiledarens avgång och att vi på kongressen ska välja en ny partiledare.”

Mikail Yüksel säger till Flamman att han inte har bedrivit någon utpressning, och att han utsätts för ett orkestrerat kuppförsök från 5-10 medlemmar.

– Jag och min familj har utsatts för enorma hot- och hatkampanjer de senaste veckorna. Man har ljugit om mitt privatliv. Man har sagt att man skulle ha en inspelning som hämtats från min telefon via dataintrång.

Enligt Yüksel är det han själv som är utsatt för utpressningsförsök, genom att en medlem ringt upp en utomstående kvinna och påstått sig ha uppgifter om att hon ingått en sexuell relation med Yüksel. Han säger att medlemmen samarbetar med Hassan Khan och Ifrah-Degmo Mohamed.

– Det är en osnygg, smutsig, äcklig kampanj bara för att få bort mig från partiet. Jag har tolererat det, men man har gått över gränser och börjat trakassera min familj.

Det påstås också att du har riggat kongressen och styr valberedningen?

– Det är skitsnack. Vi har stadgar vi behöver följa. De här personerna har aldrig läst stadgarna, jag har försökt lära dem vad stadgar är i tre år men de har inte fattat det. Vi har beslutat och tagit fram stadgarna själva.

Ifrah-Degmo Mohamed påstår också att du undanhållit information från övriga partiledningen?

– Det är skitsnack. Hon har tyvärr varit frånvarande sedan valet och har inte närvarat på partistyrelsemötena även under valrörelsen. Partistyrelsen har fattat beslut mot min vilja flera gånger.

Enligt Yüksel vill en liten grupp, med Ifrah-Degmo Mohamed och Hassan Khan i spetsen, tvinga fram en ordning där alla medlemmar har rösträtt på kongressen, och på så sätt genomföra en kupp och rösta bort honom.

– De vill komma med sina släktingar och nära vänner, så de kan få bort styrelsen.

– Det där är anledning för uteslutning. Inget annat.

Kommer de att uteslutas alltså?

– Det vet jag inte, det är partistyrelsen som beslutar. Men skadar man partiet så är det uteslutning som gäller, enligt stadgarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar