lördag 31 augusti 2024

Antisemitismen i Vänsterpartiet






Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar behöver ta bladet från munnen och göra upp med sin extrema falang.
Foto: Adam Ihse/TT

Hur kan man ens överväga att rösta på Vänsterpartiet? Att illröd socialism leder till allmänt armod, det vet vi säkert. Miljoner led och dog i Sovjetunionen och den ”socialistiska revolutionen” i Venezuela förstör i dag livet för miljoner människor där.

Men inte nog med det. Vänsterpartiet har svårt att ta avstånd från både antisemitism och militant nationalism.

I Malmö applåderar vice ordföranden för V, Orwa Kadoura, hyllningar till terrorstämplade palestinska organisationer, vilket Sydsvenskans Inas Hamdan förtjänstfullt har rapporterat om (24/7).

I Landskrona sprider en av Vänsterpartiets toppolitiker, Ali Hadrous, grovt judehat och hyllar terrorister. Han är också koordinator för en stödförening till den palestinska organisationen DFLP, som deltog i terrorattacken mot civila i Israel den 7 oktober.

Först när Sydsvenskan uppmärksammade detta häromdagen tog partiledningen ett samtal med Ali Hadrous, som först säger att han ska lämna sina kommunala uppdrag men sedan ändrar sig. Hadrous säger nu till Flamman att ”Nooshi Dadgostar har förstört hela partiet. Hon tar direkt upp grejer och fördömer dem, och det är på grund av en sådan inställning som Vänsterpartiet är svagt.”

I Göteborg har Vänsterpartiets ordförande i Angered, Kristofer Lundberg, deltagit i flera Palestinademonstrationer som leds av anhängare till Hamas. Stiftelsen Doku redovisar hans revolutionära linje, som han själv uttrycker så här: ”Vår solidaritet med motståndsrörelsen är att bekämpa våra egna regeringar men också att kräva att PFLP, DFLP och andra delar av motståndsrörelsen tas bort från terrorlistorna.”

Enligt Human Rights Watch finns starka bevis för att båda dessa grupperingar är skyldiga till brott mot mänskligheten den 7 oktober.

Listan över vänsterpartister med extrema åsikter kan göras mycket längre. Men medan det finns ett unisont motstånd mot våldsbenägna högerextremister, tillåts obehagliga utsvävningar på vänsterkanten.

Notera till exempel att samtliga partiordföranden – från S till SD – fördömde attacken mot ett möte, arrangerat av V och MP, i Gubbängen i våras. Men när just nämnde Kristofer Lundberg (V), var med och förstörde ett demokratiskt möte som vice statsminister Ebba Busch (KD) höll i Göteborg i april hördes inte ett knyst från oppositionspartierna till vänster.

Vänsterpartiets ledning har varit passiv, trots massiv kritik i spalterna och sociala medier under flera veckor efter de senaste avslöjandena. Även Magdalena Andersson (S) – som räknar in V i sitt regeringsunderlag – är pinsamt tyst. Håller inte S rent mot rasister och våldsverkare?

Riksdagsledamoten Niels Paarup-Petersen (C) från Malmö kommenterar i alla fall: ”Partiets ledning är helt tyst. Det är helt fucking sjukt”.

Ordföranden Nooshi Dadgostar tar dock inte ton när ledande företrädare i hennes parti går långt över gränsen. Egentligen förvånar det inte. Vänsterpartiet har en icke-demokratisk och antisemitisk svans sedan länge. När partiet demonstrerade på första maj förra året sålde kommunister sina skrifter nedanför scenen där Dadgostar talade. Hur hade inte reaktionerna blivit om nynazister hade haft bokbord framför Jimmie Åkessons talarstol?

”Vänsterledaren Nooshi Dadgostar tar inte ton när ledande företrädare i hennes eget parti går långt över gränsen.”

På något vis verkar Vänstern komma undan med sin nationalism, populism och kommunism. Men deras revolutionära slagord under de röda fanorna är inte solidariska och internationalistiska. Idéerna leder till fattigdom och fientlighet.


Hur kan man ens överväga att rösta på detta parti?

Varför låter Nooshi terrorkramarna hållas?

Partiledaren Nooshi Dadgostar – ingen annan – måste tydligt och öppet göra upp med antisemitiska tendenser och terrorromantik inom Vänsterpartiet.

På Instagram skyller Kristofer Lundberg kriget i Kongo på ”sionismen”.

Så hände det igen. Inte i Malmö denna gång, utan i Göteborg. Kristofer Lundberg, ordföranden för Vänsterpartiet i Angered la ut bilder på hur han på en fana målar en beväpnad maskerad krigare för terrororganisationen PFLP, Folkfronten för Palestinas befrielse.

Trots att organisationen deltog i massakern mot israeliska civila den 7 oktober ifjol har Lundberg under sommaren också krävt att PFLP ska tas bort från terrorlistorna och förses med vapen, enligt Doku.

Kristofer Lundbergs målning fick en X-användare att rikta sig till Jonas Sjöstedt med en fråga: ”När ska du och Vänsterpartiets ledning ta ansvar för den utbredda antisemitismen och terrorromantiken inom partiet?”

Den förre partiledaren Sjöstedt, nu åter EU-parlamentariker, svarade snabbt. ”Det är en proisraelisk talepunkt, Vänsterpartiet är ett antirasistiskt parti som motsätter sig all antisemitism.”

Proisraelisk talepunkt?! Ja, om man tolkar begreppet ”proisraelisk” som att staten Israel har rätt att existera inom sina erkända gränser. Men den rätten är faktiskt även Vänsterpartiet för, även om riksdagsledamoten Ilona Szatmári Waldau blev utbuad vid en demonstation i Uppsala när hon påpekade detta och fördömde Hamas.

Inlägget med det egenmålade idolporträtten av en palestinsk terrorist har Lundberg nu raderat. Annat finns kvar.
Sjöstedt slirar. Och han borde ha rätt bra koll på kamrat Kristofer Lundberg. I somras delade nämligen Sjöstedt ut Vänsterpartiets Angeredspris till Enhetsfronten för Palestina. Den Fronten har lokalordförande Lundberg varit med om att starta. Och han syns flitigt i demonstrationer med banderoller som ”From the river to the sea, Palestine will be free”.

Inlägget med med det egenmålade idolporträttet av en palestinsk terrorist har Lundberg raderat. Men det finns annat kvar. I juli skrev han om inbördesstridernas Kongo:

”Sionistiska blodsdiamanter från Kongo finansierar folkmord både i Kongo och Gaza. Diamantaffärer stödjer sionistiska extremister. Diamantindustrins historia och dess kopplingar till den sionistiska staten är lång och sträcker sig till 1948.”

Malmövänsterns vice ordförande Orwa Kadoura har deltagit i demonstrationer där det på arabiska skanderats antijudiska ramsor. Han har även spridit en antisemitisk teckning på nätet. Bortplockad först när denna ledarsida avslöjat att den fanns.

Tidningen Dagens Etc har intervjuat ordförande för Vänsterpartiet i Malmö, Tove Karneryd, som närmast är urskuldande:

– Ja, han har gjort några problematiska delningar. Men det ska inte definiera honom. Det är inte det han är, säger hon.

Partisekreterare Aron Etzler är rakare i sitt skriftliga svar till Dagens Etc:

”I protesterna mot Israels fruktansvärda dödande har det ibland förekommit antisemitisk retorik. Jag vill vara väldigt tydlig med att antisemitism inte har någon plats i Vänsterpartiet.”

Det är förstås bra att Etzler ringer upp och förklarar läget för partimedlemmar som felar. I snart en månads tid har ju V-ledningen annars hävdat att det här med antisemitiska nidbilder är en ”lokal fråga”. Men det räcker inte.

Partiledare Nooshi Dadgostar borde ingående och öppet förklara att överseendet med antisemitism och terrorism måste få ett slut.




Ledare: V måste göra mer mot antisemitismen.
Av Emma Hedlin
Publicerad 31 augusti

Sydsvenskan/HD:s avslöjande om att Landskronapolitikern Ali Hadrous (V) spridit grov antisemitism engagerar både DN:s och Expressens ledarsidor.

DN tycker att det är ”uppenbart” att Vänsterpartiets ledning inte gör tillräckligt åt problemet. Det är visserligen bra att partiet inlett ett uteslutningsärende mot Hadrous, men mer måste göras.

”För avslöjandet är ju bara ett i mängden”, skriver ledaren.

Expressens ledare skriver att sommarens avslöjanden om att ”vänsterpartist efter vänsterpartist” spridit antisemitism är en ”otäck följetong”. Inte heller Expressen tycker att partiledningen gör tillräckligt.

”Partiledaren Nooshi Dadgostars reaktion liknar mest de tre japanska aporna: Ser inget, hör inget, säger inget.”

fredag 30 augusti 2024

COOP och slöddret



"Bästa elever och föräldrar – i dag blev jag hotad till livet"

Butikschefen på Stora Coop i Enköping vänder sig nu direkt till föräldrar och gymnasieelever i ett öppet brev där han uppmanar föräldrar att komma till butiken en lunch eller eftermiddag för att med egna ögon se hur illa vissa ungdomar beter sig. Läs hela brevet här!

Magnus Engblom, butikschef på Stora Coop i Enköping, vänder sig nu till föräldrar och elever för att få ett stopp på stök, hot och stölder i butiken.

2024-08-31



Bästa elever och föräldrar i Westerlundska gymnasiet


Jag skriver till er med anledning av att det nya läsåret precis har börjat och för att vår butik ligger i närhet till skolan. Det är fantastiskt på många sätt att ha en skola som granne och få möjlighet att välkomna alla trevliga ungdomar som kommer för att handla lunch och mellanmål etc. Därför är det med tungt hjärta jag och mina medarbetare tvingas konstatera att några missköter sig och att buset, stölderna, skadegörelsen, hoten och våldet har ökat snabbt och i en alarmerande omfattning den senaste tiden.

Det ska sägas på en gång att det är långt ifrån alla ungdomar som missköter sig, men det är tillräckligt många för att situationen har blivit ohållbar. Som det är nu tvingas vi att lägga stora resurser på att försöka upprätthålla ordningen i butiken samtidigt som vi in i det längsta vill undvika att behöva porta personer som missköter sig, tillkalla polis eller anmäla en ungdom för stöld.


”Idag blev jag hotad till livet”


Vår butik är en plats för alla och dit alla är välkomna. Den är samtidigt min och mina medarbetares arbetsplats dit vi går varje dag för att bygga en välsorterad butik, möta våra kunder på bästa sätt och skapa en välkomnande atmosfär. Att då, som häromdagen, få höra en medarbetare säga att ”idag blev jag hotad till livet”, känns oerhört olustigt, tungt och ledsamt. Det är ju självklart att ingen ska behöva arbeta under sådana förhållanden, att alla ska kunna känna sig trygga och uppskattade på sin arbetsplats liksom att alla ska känna sig välkomna och trygga då de besöker vår butik.


Tillsammans löser vi detta


För att så fort som möjligt komma till rätta med situationen har vi gått samman och skapat en kontaktring mellan, butiken, skolan, vaktbolag, polis och volontärer i syfte att snabbt kunna ta hand om ungdomar som hamnar fel. Utöver det är själva butiken kameraövervakad och all skadegörelse, langning, fusk med betalning, stöld, hot och våld polisanmäls alltid och utan undantag.

Jag tänker att det måste ligga i allas vårt intresse att vi skapar ett samhälle och i detta fall en butiksmiljö där vi alla känner oss välkomna och trivs. Som jag ser det är lösningen på problemen relativt enkelt, men den kommer inte av sig självt utan kräver att vi från olika håll arbetar tillsammans.

Våra önskemål till dig som ungdom och till dig som förälder


Vi har ett önskemål till dig som ungdom…


Vänta gärna utanför butiken om du inte har några ärenden eller ska handla. De allra flesta är som sagt skötsamma, har gott hjärta och skulle aldrig drömma om att stjäla, skada eller hota någon. MEN det vet inte alla som besöker butiken. Många av våra kunder och deras barn har tyvärr hunnit bli rädda för stora klungor med ungdomar som rör sig i butiken, busar och är högljudda. De vågar inte lita på att ni är snälla, utan hör bara hur ni låter och ser hur ni busar. Vi behöver alla visa respekt för varandra och tänka på hur vi beter oss och hur vi uppträder. Tänk ett varv extra på hur just du uppfattas av din omgivning, så att du inte skrämmer exempelvis barn och gamla.

…och ett önskemål till dig som förälder:


Prata gärna med din ungdom om hur vi vill att vårt samhälle ska vara och fungera och hur var och en av oss behöver vara och agera för att det ska bli verklighet. Du är också hjärtligt välkommen att besöka butiken, exempelvis under en lunch eller eftermiddag, för att med egna ögon se hur vår vardag ser ut. Med den inblicken blir det möjligtvis lite enklare att fortsätta dialogen med ditt barn.

Avslutningsvis vill jag och mina medarbetare åter understryka att de allra flesta ungdomar som besöker oss är väldigt skötsamma och trevliga och även i fortsättningen är mer än hjärtligt välkomna in i butiken. Vi ser också mycket fram emot att välkomna er till oss på praktik/prao, sommarjobb eller som medarbetare någon gång framöver. Till er andra, som vet med er att ni kan ändra beteende och agera lite mer trevligt, hoppas vi att med detta brev ha sått en insikt, medvetenhet och vilja till förändring. Vi vill ju gärna välkomna även er till oss framöver.

Tack för din uppmärksamhet!
Med vänlig hälsning
Magnus Engblom
Butikschef, Stora Coop Enköping



Stöket på Coop fortsätter – unga i grupper stjäl i butiken

Unga i stora klungor fortsätter att ta sig rätten att gå in i butiken och stjäla, bråka och hota personal. Situationen har blivit ohållbar och nu vänder sig butikschefen direkt till gymnasieelevernas föräldrar.

Magnus Engblom är butikschef på Stora Coop i Enköping. För att skapa en tryggare arbetsmiljö jobbar personalen inte ensamma och de har överfallslarm och kan kontakta vaktbolaget som kan vara där på fem minuter. Magnus Engblom lägger mycket tid och resurser på detta på grund av hot och stölder.

Magnus Engblom är butikschef på Stora Coop i Enköping. För att skapa en tryggare arbetsmiljö jobbar personalen inte ensamma och de har överfallslarm och kan kontakta vaktbolaget som kan vara där på fem minuter. Magnus Engblom lägger mycket tid och resurser på detta på grund av hot och stölder.

Stora Coop i Enköping upplever återkommande problem med gymnasieelever som stjäl, bråkar och hotar personal. Butikschefen Magnus Engblom har skrivit ett öppet brev till elevernas föräldrar om problemet.

Situationen har eskalerat, med ungdomar som kastar varor och skapar otrygghet för både personal och kunder. Snatteri och bråk sker inte bara under skoltider, utan även på kvällar och helger.

Butikschefen, Magnus Engblom, föreslår att konsekvenser borde införas för föräldrarna, som att ungdomar som snattar inte får ta körkort förrän de fyller 19. Han menar att alla vuxna har ett ansvar för ungdomarnas beteende.

Skolterminen har börjat och därmed börjar också en höst med farhågan att det ska bli bråk och stök och hot igen inne på Stora Coop i Enköping. Personalen tvingas så gott som varje dag uppleva obehaget när klungor om 30-40 ungdomar kommer från Westerlundska gymnasiet tvärs över gatan för att handla, men även för att högljutt stöka runt och snatta.

Förra hösten gick överfallslarmet vid sex tillfällen på en månad.

– Nu försöker vi stävja det. Våra medarbetare ska kunna jobba i lugn och ro utan att behöva bli hotade eller hamna i slagsmål med snattare, säger butikschef Magnus Engblom.

Han har skrivit ett öppet brev som riktar sig till föräldrar och elever på gymnasiet. Han tycker att det här är ett problem som alla vuxna har ansvar för.

– Det här har eskalerat och blivit otäckt. Ungdomar som kommer in och börjar kasta drickor och bananer mellan sig där drickor tappas och går sönder. Ungdomarna kanske inte tänker på hur de uppfattas. Men om man kommer i vägen kanske man kommer till skada, upplever en del kunder som blir rädda, framför allt barn och äldre.

Enligt Magnus Ekblom är det inte enbart på skolrasterna det är problem.

– Det är samma sak på kvällar och helger. Parkeringen här ute har blivit en ungdomsgård där det stökas och skräpas ned. Busshållplatsen till skolan ligger precis utanför parkeringen och det händer att vi har 120 ungdomar som står precis utanför vår butiksentré för att vänta på bussen.

Stora Coop i Enköping brottas med flera olika problem. Ungdomar som går på gymnasiet kommer in i butiken och snattar och är hotfulla mot personal. Kunder känner sig rädda. Dessutom finns det "snuskggubbar" som kommenterar den yngre kvinnliga personalen sexistiskt, berättar butikschefen Magnus Engblom.

– Det handlar ofta om att eleverna fuskar med att betala. De tar två drickor och betalar för en. När de ertappas svarar de "det är väl inte så farligt" Man vi har 3 000 kundbesök vare dag, så om alla skulle tycka att man inte behöver betala, då kan vi bli tvungna att höja priserna och vem ska betala för det. Det kan blir deras mamma och pappa som måste betala för att du stjäl.

De som åker fast är kaxiga. Det är då som personalen ibland hamnar i handgemäng med dem. Även föräldrar som blivit kontaktade av butikschefen har varit mindre trevliga.

– Tyvärr får jag inte alltid en bra respons tillbaka utan jag möts ofta av irritation och kommentaren "det var väl inte så farligt". En del försvarar det med att det är pojkstreck och tar det inte på allvar. Men enligt polisen är just snatteri en väg in i grövre brottslighet.

Magnus Engbloms 77 anställda tvingas lära sig att jobba med säkerhetsutrustning bara att kunna sköta sitt butiksjobb.

– Jag lägger väldigt mycket tid och resurser på att skapa en bra arbetsmiljö. Vi har mycket samtal kring otrygghet på jobbet. Personal har varit på rättegångar och jag har varit på flera rättegångar som har handlat om hot och våld i butiken.

Magnus Engblom tycker att något måste ske. Butikspersonal och kunder ska inte behöva acceptera det här.

– Det är ett gemensamt ansvar för oss vuxna för vilken typ av samhälle vi ska ha. Någon form av uppstyrning behövs. För allas trevnad. Vi har bra samarbete med skolan kommer diskutera med elever på dialogmöten.

Men det kommer inte stanna där. Föräldrar till ungdomar som begår brott i butiken, kan förvänta sig besök av polisen.

– Nytt för i år är att vi har tydligare kameraövervakning. Vi har bra samarbete med polis och vaktbolag. Så även om den som stjäl kommer undan just då, så kan det vara så att polisen står och knackar på dörren vid middagen där hemma vilket blir en otrevlig överraskning för föräldrarna.

Magnus Engblom tycker att det borde bli konsekvenser för föräldrarna.

– Det skulle behövas riktiga straff. Till exempel att om du åker dit för snatteri så får du inte ta körkort förrän du fyller 19. Om en EPA-traktor är rimmad, då blir det påföljd för mamman och pappan. Men om barnet snattar, då blir det inga konsekvenser.

Även gymnasieskolans rektor Daniel Hellström tycker att situationen är oacceptabel.

– Vi på skolan är fruktansvärt upprörda över att nästan myndiga eller omyndiga personer tar sig rätten att gå in i en butik för att stjäla, bråka och hota. Vi kommer hjälpa till att identifiera personer som polisen ber om hjälp kring.

– Det är skamligt hur ett antal personer uppför sig. De skulle aldrig göra detta om deras föräldrar var med. Det betyder ju att alla kan skilja på rätt och fel men väljer att göra fel. Jag anser att detta till stor del är något som vårdnadshavare har delansvar i. Vi som skola ska fostra men inte uppfostra, säger Daniel Hellström.




Arbetslösheten

 


Widar Andersson 
2024-08-31: Arbetslösheten är relativt låg för inrikes födda svenskar

Vi behöver göra något helt annat än vad vi gjort och gör om det ska bli ordning och reda på arbetslinjen i Sverige.

En sammanfattning av den senaste Arbetskraftsundersökningen (AKU) från den officiella statistikmyndigheten SCB visar på hög arbetslöshet. Men i politiken finns knappast arbetslösheten med ens på ett hörn. Märkligt? Eller kanske inte så märkligt?

En sammanfattning av den senaste Arbetskraftsundersökningen (AKU) från den officiella statistikmyndigheten SCB visar på hög arbetslöshet. Men i politiken finns knappast arbetslösheten med ens på ett hörn. Märkligt? Eller kanske inte så märkligt?


Nyligen kom SCB: s stora Arbetskraftsundersökning. 8, 3 procent av arbetskraften (ungefär 75 procent av alla mellan 15 och 74 år ingår i arbetskraften) är arbetslösa. De som varit arbetslösa mer än 27 veckor och räknas som långtidsarbetslösa utgör en betydande del av den totala arbetslösheten som i sin tur har växt med nästan 90 000 personer sedan juli 2023. Den politiska uppmärksamheten på den för svensk del ovanligt höga arbetslösheten är emellertid mycket blygsam.

Förvisso har både arbetsmarknadsminister Johan Pehrson på en pressträff och den socialdemokratiska oppositionen i form av ännu obearbetade reformförslag från interna arbetsgrupper, nyligen lyft upp arbetslöshetsproblemet. Men frågan känns inte alls het och angelägen.

Den höga arbetslösheten borde självklart vara en politikpräglande stridsfråga. En fungerande arbetslinje hänger intimt ihop med en fungerande välfärdsstat som förmår att finansiera såväl vård, skola, omsorg som försvar, fängelser och järnvägar på ett tillfredsställande sätt.

Den växande långtidsarbetslösheten har dessutom alltmer karaktären av att vara toppen på ett isberg. Hundratusentals människor i Sverige (studenterna oräknade) i arbetsföra åldrar är med SCB: s ord "latent arbetssökande"; de ingår inte i arbetskraften och hade kunnat arbeta men har inte sökt något arbete. Enligt SCB: s statistik motsvarar de arbetslösa, undersysselsatta och de latent arbetssökande "635 000 heltidsarbeten med 40-timmarsvecka." Hur man än vrider och vänder på det så talar vi således om ett stort och tungt samhällsproblem.

Det kan vara så att politikens och medias ointresse för arbetslösheten beror på att problemet har ändrat karaktär på senare tid.


Arbetslösheten är relativt låg (cirka 5 procent) och självförsörjningsgraden relativt hög (77 procent) bland inrikesfödda och västerländska invandrare. För invandrare med icke-västerländskt ursprung är däremot självförsörjningsgraden endast 44 procent och arbetslösheten ligger på dryga 20 procent för invandrare från Afrika och Asien.


Den tänkbara olusten att påminna om invandringsmisslyckandet får dock inte hindra stora och effektiva reformer för fler människor i arbete. Sveriges samhällsmodell ligger i farozonen. Ett förslag från S arbetsgrupper lyder kort och gott: "Arbetsförmedlingen läggs ned och Myndigheten för arbete och produktivitet (MAP) inrättas." Utan att ta ställning i sak så instämmer jag i tankebanan: Vi behöver göra något helt annat än vad vi gjort och gör om det ska bli ordning och reda på arbetslinjen i Sverige.

POTUS 2024 akt 3

 




Stormningen av Kapitolium 6/1 2021 får aldrig glömmas!

August 28, 2024 
ABC News

NCSWIC (Nothing Can Stop What Is Coming)

NCSWIC, shorthand for Nothing Can Stop What is Coming, is a QAnon phrase signaling belief that the Deep State and its collaborators will soon be arrested, as it is inevitable.

"WWG1WGA," short for another QAnon saying: "Where we go one, we go all."

Trump shares social media posts with QAnon phrases and calls for jailing lawmakers, special counsel

Donald Trump shared more than a dozen posts on his social media network that call for the trial or jailing of his foes, including House lawmakers who investigated the attack on the U.S. Capitol and special counsel Jack Smith

NEW YORK -- NEW YORK (AP) — Donald Trump shared more than a dozen posts on his social media network Wednesday that call for the trial or jailing of House lawmakers who investigated the attack on the U.S. Capitol, special counsel Jack Smith and others, along with images that reference the QAnon conspiracy theory.

The former president began posting a string of messages Tuesday evening after Smith filed a new indictment against him over his efforts to undo his loss in the 2020 presidential election. The new indictment keeps the same criminal charges but narrows the allegations against Trump following a Supreme Court opinion last month that extended broad immunity to former presidents.

Trump reposted a doctored image that was made to look like President Joe Biden, Vice President Kamala Harris, former Secretary of State Hillary Clinton in orange prison jumpsuits, among other political figures, and a lewd post about Harris and Clinton that referenced a sex act. One post seemed to suggest former President Barack Obama should be tried in a military court.

Trump has long talked about seeking retribution against perceived enemies if he wins a second term. He has publicly bristled in recent weeks at the advice of his campaign advisers to focus his message on policy around the economy and the border rather than indulge in personal attacks that were seen as distracting from the case he's trying to make to voters.

His campaign did not respond to a message seeking comment Wednesday about the flurry of posts on Truth Social, the former president’s social media network where he communicates primarily to his most devoted base of supporters.

Tuesday night and Wednesday morning, the Republican candidate posted messages in his own words reacting to the indictment and renewing his complaints about the gag order he’s under in his New York hush money criminal case.

Trump then began sharing more than a dozen posts from other users on the network that included the calls for Smith to be prosecuted, the lawmakers on the House committee investigating the Capitol attack to be jailed, and more. One image showed Smith with devil horns and red eyes.

A spokesman for Smith declined to comment Wednesday.

James Singer, a spokesperson for the Harris campaign, said the posts show what Trump is offering the country: “prosecuting political opponents, using dangerous conspiracy theories to justify harmful policies, and dividing Americans against each other.”

One post featured an image of Trump and former President Barack Obama with the words, “All roads lead to Obama... retruth if you want public military tribunals.”

Some of the other posts Trump shared included phrases circulated among followers of QAnon, the pro-Trump conspiracy theory, including “Nothing can stop what is coming,” “Hold the line” and “WWG1WGA”, which is an initialism for “Where we go one, we go all.”

Trump in recent years has openly embraced followers of QAnon after years of winking at the theory, centered on the baseless belief that Trump is waging a secret campaign against enemies in the “deep state” and a child sex trafficking ring run by satanic pedophiles and cannibals.

The former president’s indulgence of the conspiracy theory is among the ways Trump has embraced the far-right fringe of his political movement. Trump has also championed those jailed for their role in the violent Jan. 6, 2021, attack on the U.S. Capitol.

Trump is listed as an invited guest speaker at the J6 Awards Gala fundraiser on Sept. 5 at his golf club in Bedminster, New Jersey, for defendants charged in the insurrection. The event is advertised online as intending to “honor and celebrate the twenty defendants who contributed to the powerful ‘Justice For All’ song."

Trump has played the song — a version of the Star-Spangled Banner sung by a group of defendants jailed over their alleged roles in the 2021 violence and recorded over a jail phone line, overlaid with Trump reciting the Pledge of Allegiance — at some of his campaign rallies in recent years.

On Wednesday, Trump’s campaign confirmed that the GOP nominee won’t be in attendance at next week’s J6 Awards Gala. Organizers for the event, which also lists Rudy Giuliani and Anthony Raimondi as speakers, did not immediately return a message Wednesday seeking more details.

The former president vowed to pardon many of those convicted. He has in the past spoken at or recorded messages for groups fundraising to support the defendants, including one at his Bedminster club last year, and in March 2023 hosted a dinner for family members of the defendants.

onsdag 28 augusti 2024

HVB-hem och slöddret





Slöddret som rekryterar småpojkar för morduppdrag ska isoleras från civilisationen!

Slöddret som har kidnappat polisens och försvarsmaktens våldsmonopol ska neutraliseras!

Slöddret som gör Sverige till ett globalt varnande exempel ska behandlas som de behandlar andra; hänsynslöst och brutalt!



Widar Andersson: Många felkällor bakom rättsstatens bristande ordning och reda. 
2024-08-28

Polisen har offentliggjort en underrättelserapport om kopplingar mellan grov organiserad kriminalitet och 18 företag som driver institutioner för omhändertagna barn och ungdomar på flera olika platser i Sverige.

Polisen har undersökt ett urval av de institutioner som tar emot barn och ungdomar i 11-21 årsåldern. Rätts- och socialstaten har en del tunga problem. Bland annat har kriminella aktörer nästlat in sig i ungdomsvårdens olika delar.

Polisen har undersökt ett urval av de institutioner som tar emot barn och ungdomar i 11-21 årsåldern. Rätts- och socialstaten har en del tunga problem. Bland annat har kriminella aktörer nästlat in sig i ungdomsvårdens olika delar.

Mörkertalet kan vara stort; polisen har bara undersökt ett urval av de cirka 6-700 hem för vård och boende (HVB-hem) som drivs av privata ägare.

I rapporten listas också antalet rymningar från HVB-hem och från den statliga institutionsstyrelsens ungdomshem under periooden januari-november 2023; 1200 ungdomar har rymt 1800 gånger. Drygt 80 av de 1200 rymlingarna har begått grova vapen- och mordanknutna brott medan de var på rymmen. Ett färskt exempel på hur det kan gå till: I måndags 26/8 mördades en 25- årig kriminell person i Malmö av en 18-åring som var på rymmen från ett HVB-hem i en annan del av Sverige.

Polisens rapport bjuder inte minst på en samling felkällor för rättsstatens tillkortakommanden. På sidan sju i rapporten, under just rubriken felkällor, skriver polisen:

Kontrollen över vilka HVB-hem som finns, hur många personer som är placerade samt hur många som rymmer eller avviker är bristfällig.

Data från Inspektionen får vård och omsorg (IVO) är inte uppdaterad och kan visa fel på HVB-hemmets namn, om var de geografiskt befinner sig och om hemmen är aktiva eller inaktiva.

Statens institutionsstyrelse (SiS) kan med hänvisning till sekretesslagstiftningen inte delge Polismyndigheten en lista med vilka individer som rymt.

Placeringen vid HVB-hem sköts av kommunernas socialnämnder. Data om placeringarna är sålunda spridd på 290 kommuner.

Data har därför inhämtats via polisens egna register över efterlysta och omhändertagna personer. Det finns felkällor även i detta sammanhang.

Utifrån alla dessa felkällor är det givetvis upprörande men inte så konstigt att grova brottslingar, inte så sällan i form av klan- och släktorganiserade nätverk, har lyckats ta sig in i den lukrativa vårdhemsbranschen. I sin rapport håller polisen det även för möjligt att sociala handläggare eller liknande på kommunerna kan ha släktband med de kriminella aktörer som driver HVB-hem.

En fråga som polisen inte svarar på är om det är mer vanligt med rymningar (och med grova brott under rymningarna) vid de HVB-hem som drivs av kriminella aktörer? Men vara hur det vara vill med den saken. Hur man än vrider och vänder på saken så är det ju helt absurt att stat och kommun inte ens kan freda sina sociala omhändertaganden av kriminella barn och ungdomar från risken att bli omhändertagna av kriminella klaner och släkter. Så sant som det är sagt: Rättsstatens reformatorer har lång väg att gå innan Sverige har hunnit ikapp sin samtid.

Lång väg att gå för rättsstatens reformatorer i Sverige

Att vända Sverige till ett land med hög beredskap mot organiserad kriminalitet är ett tålmodsprövande arbete i stort och smått.

Att ställa om Sverige till en gedigen rättsstat kräver uthållighet och gott politiskt hantverk. Statens omhuldande av brottslingarnas välfärd och integritet passar den organiserade brottsligheten som hand i handske.

Att ställa om Sverige till en gedigen rättsstat kräver uthållighet och gott politiskt hantverk. Statens omhuldande av brottslingarnas välfärd och integritet passar den organiserade brottsligheten som hand i handske.


Så gott som varje dag dyker det upp exempel på företeelser och offentliga myndighetsbeteenden som för 15–20 år sedan sågs som tämligen normala men som idag närmast är att betrakta som inbjudningskort till kriminella fester på skattebetalarnas och brottsoffrens bekostnad.

Justitieombudsmannens (JO) motivering (19 oktober 2023) för att rikta stark kritik mot Södertälje kommuns bakgrundskontroller av sina anställda kan tjäna som ett pedagogiskt exempel på behovet av att flytta rättsstatens paradigm från omtanke om brottslingarnas väl och ve och till en paradigm där omtanken om brottsoffrens och de skötsamma medborgarnas intressen står i förgrunden.

JO motiverade sitt beslut med bland annat nedanstående principiella deklaration: "JO menar att information om en arbetstagares belastningsregister är privat och vanligtvis känslig information som typiskt sett innebär ett påtagligt ingrepp i den personliga integriteten."

Malin Siwe på Expressens ledarsida (19 augusti 2024) skriver under rubriken "Fritidsgården från helvetet ligger i Örebro" om hur ett misstänkt grovt sexualbrott mot en liten flicka ledde till granskningar (bland annat i Nerikes Allehanda och i SVT Nyheter) som visade på omfattande kriminalitet bland de anställda på fritidsgården. Malin Siwe sammanfattade saken: "Förvånansvärt många i personalen var släkt. (--) Sju av de 31 anställda var dömda för brott. Den misstänkte förövaren åtalades så sent som i januari för flera fall av misshandel av minderårig och barnfridsbrott. Dessutom jobbade han under sommaren i en nära anhörigs namn. Två andra medarbetare dömdes till fängelse för blåljussabotage under korankravallerna i Sveaparken 2022. En fick två år och tio månader för att ha varit anförare i stenkastningen. En annan fick sex månader."

Det finns inga samhällen som helt kan skydda sina medborgare för risken att utsättas för allvarliga brott. Men varje sund rättsstat ska göra vad den kan för att försvåra för brottslighetens tillväxt och dess kriminella attacker. För att använda JO: s ord så handlar det om att göra moraliska och strategiska val mellan vilka "påtagliga ingrepp i den personliga integriteten" som man framförallt vill förhindra. JO: s fokus på att i första rummet värna brottslingens rätt att hålla sitt brottsregister hemligt är hårt knutet till den paradigm som underlättar organiserad brottslighet.

En statlig utredare arbetar nu med förslag på lagar som gör bakgrundskontroller möjliga och obligatoriska. Det är bra. Men som sagt. Det är lång väg att gå.

Islam som problem

 




Friheter som inte gäller i islamdominerade samhällen


Saxat ur En rak höger med Ivar Arpi:


The decaying house of Islam

Muslims don't integrate as well as others and muslim-majority countries lag behind other parts of the world. Sociologist Ruud Koopmans has written a book that explains the role of islam in this.

Ivar Arpi and Ruud Koopmans

Aug 27, 2024

Muslims are more difficult to integrate than other immigrant groups. Or rephrased: they don’t integrate to the same degree as other groups do. Even when taking into account country of origin, level of education and other factors, the difference still remains. Why is that?

In today’s episode I’m speaking with Ruud Koopmans, who is probably one of the most qualified of all to answer this question. He’s a sociologist, a professor at Humboldt university of Berlin, who has focused his research on migration, integration and transnationalization, which led him to look into the role of religion as well. He’s conducted several very large surveys in a number of European countries to compare attitudes and other factors of majorities and minorities. And he’s repeatedly found the worrying result that a large proportion of the muslim population in Western countries have fundamentalist or islamist attitudes.

I first wrote about his findings in 2015, and since then he’s published a book on the subject: Het vervallen huis van de islam which was originally published in Dutch in 2019. It was translated into German and Danish the year after, and the year after that into Norwegian. Not into English or Swedish, so I read it in Danish with the title: Islams forfaldne hus (Forlaget Pressto 2020). It could maybe be translated as The decayed house of Islam. In it he traces the problems within the muslim communities in the West back to their countries of origin. As he writes:

The causes of the Islamic crisis can be summarized in three key problems: The lack of separation between religion and state, the discrimination against women and the lack of respect for secular knowledge.

Muslimer är svårare att integrera än andra invandrargrupper. Eller omformulerade: de integreras inte i samma grad som andra grupper gör. Även om man tar hänsyn till ursprungsland, utbildningsnivå och andra faktorer kvarstår skillnaden fortfarande. Varför är det?

I dagens avsnitt talar jag med Ruud Koopmans, som förmodligen är en av de mest kvalificerade av alla att svara på denna fråga. Han är sociolog, professor vid Humboldt-universitetet i Berlin, som fokuserat sin forskning på migration, integration och transnationalisering, vilket fick honom att även titta på religionens roll. Han har gjort flera mycket stora undersökningar i ett antal europeiska länder för att jämföra attityder och andra majoritets- och minoritetsfaktorer. Och han har upprepade gånger funnit det oroande resultatet att en stor del av den muslimska befolkningen i västländer har fundamentalistiska eller islamistiska attityder.

Jag skrev första gången om hans fynd 2015, och sedan dess gav han ut en bok om ämnet: "Het vervallen huis van de islam" som ursprungligen publicerades på holländska 2019. Det översattes till tyska och danska året efter, och året efter det till norska. Inte på engelska eller svenska, så jag läser den på danska med titeln: "Islams forfaldne hus" (Forlaget Pressto 2020). Det skulle kanske kunna översättas till "Islams förfallna hus". I den spårar han problemen inom de muslimska samhällena i väst tillbaka till sina ursprungsländer. Som han skriver:

"Orsakerna till islamkrisen kan sammanfattas i tre nyckelproblem: Bristen på separation mellan religion och stat, kvinnodiskrimineringen och bristen på respekt för sekulär kunskap. "

tisdag 27 augusti 2024

Hama(s) och vänstermobben







När en arg mobb samlades utanför journalisten Inas Hamdans lägenhet i Malmö häromveckan fick det med rätta stor uppmärksamhet. Det var bara ren tur att hon inte var hemma. Hamdan, anställd vid Sydsvenska Dagbladet, hade gjort ett gediget journalistiskt jobb och kunde avslöja att ledande arrangörer för olika Palestinademonstrationer hade ett budskap om fred som ropades ut på svenska, medan det på arabiska skanderades slagord till stöd för terrorgrupper och fortsatt krig.


Granskningen föll inte i god jord hos arrangörerna, som i senare demonstrationståg har anklagat Sydsvenskan och Sveriges journalister i stort för att ”spionera” och sprida ”lögner”.

Inas Hamdan om trakasserierna från propalestinska aktivister: ”Vill inte vara tyst längre”

Propalestinska aktivister samlades utanför Sydsvenskans reporter Inas Hamdans bostad efter Sydsvenskans granskning av krigshetsande budskap i Palestinademonstrationer. ”Det kändes som att en gräns passerades”, säger hon.

Den 24 juli publicerade Sydsvenskan en granskning där reportrarna Inas Hamdan och Jonas Nyrén avslöjar att en del av de veckovisa Palestinademonstrationerna i Malmö upprepade gånger uttryckt stöd för terrorstämplade Hamas och för Hizbollah, i slagord på arabiska. Demonstranter uppmanar också på arabiska till fortsatt krig mot Israel, medan slagorden på svenska och engelska varit mildare och uppmanat till eldupphör.

Dagen efter fick Inas Hamdan ett samtal från sin redaktionschef. Hon fick veta att en samling demonstranter – flera tiotal – hade samlats utanför hennes bostad i Malmö och ropat hotfulla budskap mot henne som journalist.

– Rätt snart kunde vi själva se vad som hänt. Aktivisterna hade filmat själva och lagt ut i sociala medier – mycket, säger Inas Hamdan.

Vad var det för typ av budskap?

– Det var tydligt riktat mot mig, de sa mitt namn, att de skulle återkomma gång på gång, att jag inte kunde gömma mig, att jag stöttar folkmord. I kommentarerna under kallades jag sionist, det skrevs att jag har blod på mina händer.

Trakasserierna var inte nya, berättar hon, utan har pågått mer eller mindre sedan krigsutbrottet. Propalestinska aktivister har ringt hennes familj och bett dem tysta henne, och hon har blivit van vid aggressiva verbala påhopp i Malmö, folk som skriker åt henne på gatan. Hon har inte tidigare pratat om det utåt.

– Men den här gången var det utanför mitt hem, det kändes som att en gräns passerades. Det var ett rejält övertramp, jag vill inte längre vara tyst om det. Det verkade inte finnas några gränser för hur långt de kan gå.

En mängd kollegor i mediebranschen har slutit upp och i opinionstexter och sociala medier markerat mot aktivisterna, även utrikesminister Tobias Billström har fördömt det inträffade.

Vilka reaktioner har kommit på hemmaplan?

– Vi har fått jättemycket stöd från trogna läsare, det uppskattas enormt. Det känns jättebra.

Men hatet har inte pausats.

– Det har gått tillbaka till att komma digitalt. Vi är tillbaka i det gamla vanliga, säger Inas Hamdan.

Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje säger att aktivisterna försöker skrämma tidningen till tystnad.

– Det är oacceptabelt. Vi måste tåla kritik mot våra publiceringar, det är en sak. Att man söker upp enskilda medarbetare i deras bostad, skriker på dem, säger att man ska komma tillbaka och står med megafon och beter sig hotfullt – det är långt över alla gränser, säger han.

Händelsen polisanmäldes direkt av Sydsvenskan.

Hur agerar ni som arbetsgivare?

– Vi har ett internt säkerhetsarbete för Inas specifikt och för hela Sydsvenskan. Det andra är att vi markerat och berättat om riskerna med att försöka skrämma journalister till tystnad, vilka konsekvenser det kan få för det offentliga samtalet.

Väldigt många människor i Malmö berörs av kriget i Gaza, konstaterar Jonas Kanje.

– Många kommer själva därifrån eller har anhöriga där. Att det blir väldigt starka åsikter och känslor är inte alls konstigt. Det är en svår uppgift för oss att ta emot den frustration och den ilska som kommer relaterat till kriget, och journalistiken. Det landar hos oss och blir ett hårt tryck på mig och på medarbetare som skriver. Vi pratar mycket om det, att vi måste förhålla oss professionellt, orka, göra jobbet.

Kritiken kommer från båda sidorna i konflikten, och nästan oavsett vad tidningen rapporterar, säger han.

Givet det hårda trycket och polariseringen – kan du vara helt säker på att ni aldrig ägnar er åt självcensur?

– Jag vore väl en idiot om jag garanterade det. Men vi upprepar för oss själva att vi fortsätter vårt arbete, just den här granskningen var en av många andra granskningar, vi kommer fortsätta det viktiga jobbet. Det här påverkar inte vår journalistik, det både hoppas och tror jag att vi kan lova, säger Jonas Kanje.

Inas Hamdan är långt ifrån ensam om att få ta emot hat och hot för att rapportera om frågor kopplade till Gazakriget.

– Väldigt många kollegor har varit utsatta, jag har själv sett uppmaningar till mejlkampanjer för att hata särskilt mot public service. Men jag har granskat en aktiviströrelse, vilket de har svårt att förstå varför vi gör när det pågår så mycket hemskt i Gaza. Men man pekar också på att jag är palestinier själv. Det finns en uppfattning om att jag ska vara trogen min etnicitet snarare än journalistiken, säger hon.

– Slutligen finns en enorm och farlig misstro mot journalistiken.

Vad tar du med dig från det här i din fortsatta rapportering?

– Det svåra är att varken sluta skriva, eller skriva mer. Att hålla det på den nivå det förtjänar att ha. Men det finns mycket att göra här. Palestinska röster har efterfrågat den här granskningen, för man har märkt en förändring i rörelsen och vill att den ska uppmärksammas, säger Inas Hamdan.

– Jag tar också med mig hur stark journalistiken är i Sverige. På de flesta platser på jorden är detta en vardagsgrej för journalister. Jag är tacksam över att jag bor i ett land där det här är ett rejält övertramp.

lördag 24 augusti 2024

Kvinnan i islam

 

Bönerna till islams gud blir ogiltiga om
de utförs fel eller förbereds på fel sätt.

Här följer några saker som islams
gud inte gillar enligt islamguiden.



Högerklicka på bilderna och
välj ny flik så blir allt läsbart.








Krigarprofeten enligt islamguiden

De största slagen

Slaget vid Badr:

Muslimerna fick höra att en av Qureish's karavaner var på väg från Asham till Mekka, eftersom Medina låg mellan Mekka och Asham gick alla karavaner förbi den. Muslimerna ville nu ta tillfället i akt för att ersätta en del av de egendomar som Qureish hade tagit av dem i Mekka, Abu Sufian Ibn Harb fick dessa planer och han ändrade karavanens riktning mot västkusten och räddade på detta sätt karavanen, samtidigt hörde Qureish att profeten och hans kompanjoner skulle anfalla deras karavan och lägga beslag på den. Utan att tveka red de ut och förberedde sig för att skydda karavaner från muslimerna, när de fick veta att karavanen var redan räddad ville en del vända hem och undvika en konfrontation med muslimerna, medan en del ville gärna konfrontera dem. Då blev Abu Jahl arg och sade: Vid Allah, vi återvänder inte innan vi kommit till Badr och vi stannar där för att slakta kameler, dricka vin och lyssna på sångerskornas sång om oss, så att araber hör om oss och om vår marsh så att de fruktar oss för alltid.

Profeten ville först rådgöra med sina kompanjoner om detta krig så att allt skulle gå efter deras godkännande, för emigranterna talade Almikdade Ibn Amr och sade: O, Allahs sändebud, gå mot vad Allah visar dig och vi är med dig och vid Allah, vi kommer inte säga till dig såsom Ibn Israel sade till Mossa: Gå du och din herre och kriga, vi är här och sitter, utan vi säger gå du och din herre och kriga, vi är med er krigare. För hjälparna talade Saad Ibn Muaadh och sade: O, Allah sändebud, vi trodde på dig och vittnade att detta är sanningen, det som du kom med, vi gav dig vårt ord, och löftet att lyssna på dig och lyda dig så försätt dit du önskar och vi är med dig, vid den som sände dig med sanningen, om du tänker vada genom detta hav, kommer vi att vada genom det med dig och ingen av oss kommer att bli kvar, vi ogillar inte att du möter vår fiende imorgon, vi är väl tålmodiga vid kriget och pålitliga vid sammandrabbningar. Må Allah visa dig hos oss sådant som kommer att glädja dig, så led oss med Allahs välsignelse. Då gladde sig profeten med dem över det som Allah lovat honom att ta karavanen eller segra fienden.

När muslimerna kom fram till Badr installerade de sig långt ifrån vattnet, en kompanjon till profeten som hette Al Habbab Ibn Almundir sade: O, Allahs sändebud, denna plats, är det Allahs som vägledde dig till den så att vi måste hålla oss till den eller är detta krigs strategi och intrig ? Profeten svarade: [ Det är strategi ], Al Habbab sade: O, Allahs sändebud, detta är inte den rätta platsen, låt oss komma vid det närmaste vattenhålet och låt oss sedan grumla till alla brunnar bakom oss ! Vi bygger en bassäng och fyller den med vatten, sedan krigar vi mot dem och vi dricker men de dricker inte. Profeten reste sig och flyttade med sina kompanjoner till den platsen som Al Habbab föreslog, på denna plats byggde muslimerna en bassäng och täckte över alla andra brunnar. Saad Ibn Muaadh i sin tur föreslog att de skulle bygga en baldakin åt profeten, i vilket han kunde ta skydd, profeten accepterade detta och bad Allah för en seger för muslimerna.

På morgonen, fredagen den 17 Ramadan i den andra året EH ställde profeten upp muslimerna i rad, mot de otroendes krigare vilkas antal var 1000, medan muslimernas antal var 313, därefter vände sig profeten mot alkibla och bad till Allah full av undergivenhet, han sade: [ Allahumma, dessa är Qureish som kom med sina hästar och sitt högmod, de försöker förneka ditt sändebud, Allahumma, jag ber om ditt seger som du utlovade till mig, Allahumma om du föröder denna skara, kommer du aldrig att dyrkas på jorden härefter ]. Profeten bad hela tiden till Allah utan avbrott, tills Abu bakr tyckte synd om honom och sade till honom: Gläds, för att vid den som har min själ i sina händer, han kommer att uppfylla vad han utlovade dig. När slaget skulle börja gick profeten ut till muslimerna och sade: [ Vid den som har min själ i sina händer, kommer de som krigar och dör tålmodigt för Allahs skull som möter dem ansikte mot ansikte, och vänder inte sin rygg till dem iflykt, dem kommer Allah att låta inträda in i paradiset ].

Kriget startade med en duell mellan tre muslimer och tre från de otroende av Qureish, sedan avancerade trupperna mot varandra, då uppmuntrade profeten muslimerna och sade: [ Ställ er upp, till ett paradis vard bredd är himlarna och jorden ]. Muslimerna utkämpade en hård strid och fick hjälp av Allah, som förstärkte dem med änglar så att de förvärvade en stor seger. Av de otroende dog 70 och 70 togs till gisslan och av muslimerna dog 14 som martyrer, 6 emigranter och 8 av hjälperna. Profeten beordrade sina kompanjoner att befria alla som hade gjort till profeten en tjänst, såsom de som hade verkat emot bojkotten och de av banu Hashim som hade skyddat honom under hans vistelse i Mekka. Efter slaget vid Badr konsulterade Muhammed med sina kompanjoner om gisslan, Omar Ibn Al-Khattab föreslog att de skulle döda dem för att hämnas för vad muslimerna hade fått lida i Mekka. Abu Bakr föreslog att de skulle befrias mot en lösensumma, profeten valde Abu Bakrs förslag men koranen godkände Omars förslag efteråt.


Resultatet av slaget i Badr:

Muslimerna vann slaget.

Qureish förlorade 70 av sina bästa krigare och ledare.

Muslimerna tog 70 som krigsfångar.

Muslimerna beslagtog många föremål som krigsbyte.

Muslimerna förlorade 14 Shahid.

Muslimerna hade blivit starkare.

Utvisning av banu Kainukai:

Judarna av banu Kainukais stam kunde aldrig sluta med att skada muslimerna med både sina onda tungor och med sina händers verk. En gång kom en muslimsk kvinna till en judisk guldsmed på banu Kainukais marknad och ville att han skulle laga ett smycke åt henne. Till sin otur blev hon trakasserad av några judar, de ville ta av hennes slöja, I smyg knöt en av dem en bit av hennes klädsel ihop med en annan bit och när hon stod upp avtäcktes hennes privata kroppsdelar och judarna började skratta åt henne. Hon skrek förtvivlat och en muslim som var på marknaden såg vad som hade hänt, och gav sig på guldsmeden och dödade honom, judarna omringade honom och dödade honom också.

Mannens släkt sökte upp muslimerna för hjälp och profeten kom och kallade samman alla judar av banu Kainukai på deras marknadsplats och sade till dem: [ O, ni judiska folket, jag varnar er från Allah, att han inte gör med er som han gjorde med Qureish, bli muslimer, för ni vet att jag är ett sändebud, ni har det i er bok och i det som Allah lovade till er ]. De sade: Om du anser att vi är som ditt folk, så låt dig inte luras av att du mötte ett folk som hade ingen aning om krigskonst och du utnyttjade tillfället. Vid Allah, om du strider mot oss, kommer du att känna att vi är det sanna folket. Då såg profeten ingen annan utväg än att stoppa dem och skydda muslimerna från deras missgärningar, han belägrade dem i deras hus under femton dagar, tills de misströstades om att de någonsin skulle bli räddade och de gav upp sig för profeten. Han utvisade dem från Medina och de flyttade till Adhriat, ett ställe utanför Asham.


Slaget vid Uhud:

Qureish hade fått lida förlusten av sina ledare och av sina bästa unga män vid Badr, och de ville ha hämnd för detta, de började samlas och förbereda en stor arme. De satsade på denna arme alla pengarna från den karavanen som var orsaken till slaget vid Badr, med armen som bestod av tre tusen krigare, följde kvinnor för deras uppmuntran. Genom sin farbror Al Abbas, som fortfarande höll för Qureish tro, fick profeten veta vad Qureish planerade för. Han samlade ihop sina mest erfarna kompanjoner och rådgjorde med dem för vad de kunde göra vid Qureish anfall, han föreslog att de skulle bygga sin fästning i staden av Medina och låta de otroende anfalla dem så att det skulle bli lättare att slå dem tillbaka, bland dem som höll med profeten var Abdullah Ibn Ubay.

Men de unga bland muslimerna blev så ivriga att de insisterade att gå ut och möta de otroende, till slut accepterade profeten deras förslag även om han var inte nöjd med det. Denna dag var en Fredag, och när han höll fredagstal uppmuntrade han muslimerna och lovade till dem segern om de förblev tålmodiga. Sedan gick han hem till sig och tog med sig pengar och sitt svärd, muslimerna stod ute, oeniga om strategin, och när profeten kom ut till dem sade Usaid Ibn Hadir och Saad Ibn Muaadh: Ni såg att profeten föredrog att bygga en fästning här i Medina och ni tvingar honom att gå ut och han gillar inte detta, så låt oss bestämma oss för att lyda honom, Men profeten ville inte backa nu, trots att de alla sade till honom: Vi skulle inte säga emot dig, så gör precis som du ville göra, men profeten sade: [ Jag frågade er och ni vägrade, och en profet får inte ta av sig sitt pansar efter att ha tagit den på sig, tills Allah avgör mellan honom och hans fiender ].

Sedan gick profeten ut med sju hundra muslimer för att strida mot tre tusen otroende, när de kom till Uhud, ställde profeten femtio bågskyttar vid en bergspass uppe på berget och sade till dem: [ Skydda våra ryggar och lämna inte era poster, även om ni ser oss besegra dem eller även om de besegrar oss ]. På andra sidan slagfältet ställde Qureish sina krigare upp på sina poster, den högra falangen leddes av Khaled Ibn Al-Walid och den vänstra leddes av Ikrima Ibn Abi Jahl. Deras kvinnor slog i trummorna och sjöng, när profeten såg att slaget skulle börja tog han fram ett svärd och sade: [ Vem tar detta med dess rätt ? ], en man som hette Abu Dujana kom fram och sade: och vad är dess rätt ?, profeten svarade: [ Att du slår med den fienden tills den böjer sig ]. Utan tvekan tog Abu Dujan svärdet, satte på sitt huvud ett rött band och stoltserade, när profeten såg honom sade han: [ Det där är ett sätt som Allah avskyr, utom i denna situation ]. Slaget startade med en duell mellan Ali Ibn Talib och Talha Ibn Abi Talha som bar Qureish flagga, Ali besegrade honom och slaget började. Före slaget hade Hind, Abu Sufyans fru lovat en tjänare vid namn Wahshie hans frihet om han dödade Hamza Ibn Muttalib, profetens farbror. Wahshie gömde sig och väntade på ett tillfälle att kasta sin spjut i Hamza, han fick sitt tillfälle och träffade Hamza så att lansen trängde honom i ryggen och kom ut från magen, och Hamza föll i en martyrs död. Slaget blev allt hårdare och muslimerna kämpade mot de fyra gånger flera otroende med ett otroligt tålamod och mod, så att de otroende började tappa kontrollen över sig själva och sina trupper och började dra sig tillbaka och lämnade efter sig ett stort antal döda.

När bågskyttarna som profeten hade placerat på bergslutningen såg att muslimerna var på väg att vinna, trodde de att slaget skulle sluta och de började komma ner för att delta i samlingen av krigsbytet, trots att deras ledare Abdullah Ibn Jubeir varnade dem och påminde dem om profetens befallning. Medan de flesta bågskyttarna skyndade sig ner från berget märkte Khaled Ibnu Al-Walid vad som höll på att hända, och han utnyttjade tillfället genom att gå runt berget och anfalla dem bakifrån. Han dödade bågskyttarna som var kvar på berget och gick för att omringa muslimerna, på detta sätt föll muslimerna i en fälla utan en chans att försvara sig. De led ett stort nedslag och förlorade mycket folk, t.o.m. profeten blev skadad i huvudet trots att flera av hans kompanjoner kastade sig framför honom för att själva få slaget, många offrade sig för honom för att rädda honom, må Allah vara nöjd med dem. Även kvinnor bevisade sitt mod när de deltog i motattacken mot otroende, såsom Nasiba Umma Imara som tog ett svärd och försvarade profeten.

Muslimerna motstod med all kraft de hade och de lyckades att rädda profeten och få slut på slaget men förlusterna var stora, de lämnade bakom sig de bästa av muslimerna såsom Hamza, Alyaman, Anas Ibnu Annader och Musaab Ibnu Omeir mm. Däremot var Qureish överlyckliga över sin seger, särskilt Hind bint Utba som med nöje sprättade upp Hamzas mage och skar i hans lever. Uhuds slag fick ett tragiskt slut men muslimerna fick en betydelsefull läxa som de hade nytta av i de efter följande krigen.

fredag 23 augusti 2024

Den (o)svenska kriminaliteten

 




Lögnerna om den ”svenska” kriminaliteten

Vi matas ständigt med artiklar om ”den svenska kriminaliteten”. Det är ett begrepp skapat av den svenska journalistkåren, som frossar i perverterat självhat och hån mot svenska folket och benhårt vägrar skriva sanningen om vilka grupper det är som står för kriminaliteten. Plötsligt är det ofantligt viktigt att framhålla svenskheten och tiga om andra etniciteter.

Ett av de värsta exemplen hittills är den här artikeln i Expressen. Jag tror aldrig jag har sett epitetet ”svensk” användas så flitigt förut.

Artikeln har rubriken ”Stark oro i Norden efter svenskdåden”, ungefär som om det vore Andersson och Pettersson och Lundström som far runt i Norden och begår dessa ”dåd”. Expressens reportrar Albin Lindström och Samuel Eriksson formligen bankar in i läsarna hur svensk den här kriminaliteten är – hela elva gånger, 12 om man räknar in rubriken, poängterar de att det rör sig om ”svenskar”.

Självklart aktar de sig mycket noga för att ens andas om ”svenskarnas” ursprung och det synes mycket tydligt vart det officiella narrativet är på väg. Den svenska journalistkårens uppfostringsmaskineri jobbar nu febrilt för att flytta fokus från de kurdiska, arabiska och somaliska invandrare som står för den absoluta majoriteten av kriminalitet som nu går på export.

Ett talande exempel på de ungdomar som nu omnämns som ”svenska” är den 17-åring som misstänks för tre mord och sju mordförsök och som varken heter Lasse eller Bosse. Han kom till Sverige från Somalia som elvaåring och i den rättspsykiatriska undersökningen framkommer att han redan från början var våldsam och vägrade anpassa sig i samhället. Samma sak gäller hans föräldrar, som konsekvent har tackat nej till alla former av stöd och hjälp.

Han är inte ensam. Samma mönster går igen hos den absoluta majoriteten av alla de barn och ungdomar som nu konsekvent kallas ”svenskar” i våra medier.

Omni bjuder på en artikel hämtad från svenska YLE, där en forskare förklarar att finska ungdomar är bättre rustade än ”svenska” att stå emot gängkriminaliteten. Det beror bland annat på ”mindre segregering i bostadsområdena och att det finska skolsystemet leder till att barn går ut med betyg som gör att de kan studera vidare”, får vi veta.

Att Finland har haft, och fortfarande har, en mycket restriktiv invandringspolitik och att andelen invandrare bara utgör omkring 10 procent av befolkningen, medan den i Sverige utgör 20 procent av invånarna, har alltså ingenting alls med saken att göra, när Omni sätter agendan. Annars skulle man ju kunna tänka sig att segregeringen minskar avsevärt om invandrargrupperna är mindre, och vilket skolsystem som helst fungerar bättre om eleverna behärskar språket när de sätter sig i skolbänken.

Omni vet också att berätta att det finns en stor risk med att Sverige skärper straffen.

”Ju hårdare Sverige blir, med straff och ordning och reda, desto mer kommer det här att sprida sig till våra grannländer” säger den tillfrågade forskaren.

Undrar just hur länge det dröjer innan jolmvänstern och kulturmännen börjar orera om att Sverige måste ha ännu mildare straff för att inte utsätta resten av Norden för ”den svenska” brottsligheten. Det är fullt möjligt att någon malliga morgontidningen redan i morgon publicerar en drapa om att vi svenskar måste ta ansvar för de kriminella grabbarna Lasse, Bosse och Olle och införa svängdörrar inte bara på sis-hemmen utan även på de tyngre anstalterna.

Under tiden fortsätter de utländska klanerna att sprida sin kriminalitet, sin miserabla livsstil och sin inbördes fiendskap överallt där de befinner sig. Men det är svenskarna, de skötsamma och hederliga, som blir måltavlor när den oanständiga journalistkåren förvanskar sanningen och serverar lögn på lögn på lögn.





torsdag 22 augusti 2024

POTUS 2024 akt 2

 


Trump om Hannibal Lecter





Bill Clinton Skewers Trump: 
Don't Count The Lies, Count The I's'

Clinton, now 78 and visibly shakier, has been speaking at DNC conventions for four decades.

Aug 21, 2024

Former President Bill Clinton speaks during the Democratic National Convention in Chicago.

Addressing his 12th Democratic National Convention, former President Bill Clinton bashed Donald Trump as self-obsessed and vengeful.

“He mostly talks about himself, right?” Clinton said, during a nearly 30-minute speech in Chicago. “The next time you hear him, don’t count the lies, count the I’s.”

Clinton has spoken at DNC conventions for the past four decades — including one eight years ago when his wife, Secretary of State Hillary Clinton, accepted the nomination to face Trump.

Noticeably slower and shakier after dealing with health issues in recent years, Clinton still ad-libbed remarks and mostly read from a paper in front of him, not a teleprompter.

“His vendettas, his vengeance, his complaints, his conspiracies. He’s like one of those tenors, opening before he walks about on stage ... trying to get his lungs open by singing, ‘Me, me, me, me.’ When Kamala Harris is president, every day will begin with, ‘You, you, you, you,’” said Clinton, who added that Harris would govern as “the president of joy.”

Clinton also swiped at Trump’s age. “Two days ago, I turned 78, the oldest man in my family for four generations,” Clinton said. “And the only personal vanity I want to assert is I’m still younger than Donald Trump,” who turned 78 in June.

“What are they supposed to make of these endless tributes to the late, great Hannibal Lecter?” Clinton said, wondering what foreign leaders must think of Trump’s fixation on the fictional cannibal serial killer from “Silence of the Lambs.”

Clinton praised his predecessor, Joe Biden, drawing another contrast with Republicans, who never mention the only other living former GOP president, George W. Bush. Democrats, meanwhile, have embraced Barack Obama and Clinton, whose legacy came under renewed scrutiny amid the 2018 #MeToo movement.

″[Biden] had an improbable turn that made him president, and we were in the middle of a pandemic and an economic crash. He healed our sick and put the rest of us back to work. He strengthened our alliances for peace and security. He stood up for Ukraine. He’s trying desperately to get a ceasefire in the Middle East,” Clinton said.

“And then he did something that’s really hard for a politician to do — he voluntarily gave up political power.”


Recalling Trump’s Attempt To Overturn Election, Democrats Warn He’s ‘Plotting Again’

Several speakers addressed Trump’s 2020 election subversion attempt, as well as the attack on the U.S. Capitol — and warned of more to come.

With a series of speakers focused on Donald Trump’s attempt to overturn the 2020 election results, Democrats on Wednesday had an ominous message for the months ahead: Trump is “plotting again.”

“He would rather subvert democracy than submit to it,” Rep. Bennie Thompson (D-Miss.), who chaired the congressional Jan. 6 committee, told the Democratic National Convention crowd. “Now he’s plotting again. His campaign proclaims that elections won’t end until the moment of the inauguration. ‘We will win, or it was rigged.’ ‘We win or else.’ This is Donald Trump’s America.”

Trump himself emphasized that same message earlier Wednesday, telling a rally crowd that his win was a foregone conclusion — and reiterating his 2020 message that Democrats only win if they cheat.

“When, if, but when — I have to always say ‘if,’ you know, because they cheat,” Trump said of Democrats. “I would say ‘when’ if they didn’t cheat, but they cheat. That’s the one thing — they’re great at cheating in elections.”

Thompson drew a parallel between Trump’s attempt to overturn voters’ choice in 2020 and Thompson’s father’s own inability to vote due to Jim Crow laws.

“Elections are about choice,” said Thompson, the ranking member of the House Homeland Security Committee. “Choose democracy, not political violence.”

The key congressional Democrat was part of a string of speakers focused on Trump’s election subversion attempt. Geoff Duncan, a Republican and former lieutenant governor of Georgia, recalled having armed officers outside his house “protecting us from other Republicans” as Trump contested the 2020 results.

“His action disqualified him from ever, ever, ever stepping foot in the Oval Office again,” Duncan said.

After Thompson, Aquilino Gonell, a former sergeant of the United States Capitol Police, recalled being beaten with “a pole attached to the American flag” on Jan. 6 as he protected the Capitol. Trump incited the crowd and “betrayed us,” Gonell said.

Rep. Andy Kim (D-N.J.), who famously began cleaning up the Capitol shortly after the attack subsided, admonished the audience.

“Always remember this chaos that we see, it doesn’t have to be this way,” he said. “As a father, I refuse to believe that our kids are doomed to grow up in a broken America,” Kim said.

In the middle of the series of speakers, convention organizers played a video montage showing Trump’s remarks on Jan. 6 — refusing to concede the election and telling the crowd he would accompany them to the Capitol — followed by the crowd of Trump supporters roaring with rage as he tweeted a condemnation of then-Vice President Mike Pence and watched the attack unfold on television.

The video closed with a list of the felonies Trump faces for his election subversion attempt and a caption: “If re-elected, he will never be held accountable.”

Even Bill Clinton Can’t Make Sense Of Trump’s ‘Hannibal Lecter’ Obsession

“What are they supposed to make of these endless tributes to the ‘late, great Hannibal Lecter'?”

Former President Bill Clinton cracked a joke about Donald Trump’s recent obsession with a certain fictional cannibal during his speech at the Democratic National Convention on Wednesday night.

Trump has been invoking “the late, great, Hannibal Lecter” when invoking conspiracies around immigration and crime. The former president has likened migrants to the “Silence of the Lambs” character, pushing the conspiracy theory that other countries are sending “bloodthirsty terrorists, savage gang members, and child predators” to the border “to prey on our people, to prey on you, to prey on everybody.”

The reference has become a trope in his speeches. But its meaning remains unclear, and Clinton took the opportunity to poke fun at it.

“When you send a signal to the other countries, you want them to know, whether they agree with you or not, at least that you’re on the level,” he told the audience. “What are they supposed to make of these endless tributes to the ‘late, great Hannibal Lecter’?”

“President Obama once gave me the great honor of saying I was ‘the explainer in chief,’” he added. “Folks, I’ve thought and thought about it, and I don’t know what to say.”